Haberler

Manisa'da Polis Haftası Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 162. Yıl Dönümü Manisa'da Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 162. yıl dönümü Manisa'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar sabah saatlerinde başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Emniyet Müdürü Adem Aydemir'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı daha sonra Hükümet Konağı önünde devam etti. Kutlamalara Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, çok sayıda polis müdürü ve emekli polis şefleri katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, "Gelişen dünya devletlerine ve Türk toplumuna paralel olarak, Türk Polis Teşkilatı da hizmetinde olduğu toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen ve halkı ile bütünleşebilen polis oluşturmak için, gelişenin ve çağdaşlaşmanın eğitim ile gerçekleşebileceğinden ve en büyük silahın bilgi olacağından hareketle her geçen gün kendini yenilemektedir" dedi. Aydemir şöyle devam etti: "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeler toplumda meydana gelen çeşitli değişimler devlet, hukuk, insan hakları kavramları ile birlikte özellikle polis ve güvenlik gibi kavramlarda da yeni anlayışları ortaya çıkartmaktadır. Buna paralel olarak, devlet otoritesinin sembolü olan teşkilatımıza karşı bakış tarzı da değişmiş ve vatandaşlarımızın polisten beklentileri artmıştır. Cumhuriyetin ilanından itibaren mükemmel bir gelişme gösteren teşkilatımız personel, araç, gereç ile teknik ve taktik bakımından dünyanın sayılı polis teşkilatlarından birisi haline gelmiştir"

Konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. Şiir dalında Melike Ersöz, Hacer Önder, Muhammed Göllü, kompozisyon dalında ise Merve Özkasap, Dilek İba, Vildan Karadağ, resim dalında ise İlayda Yılmaz, Delfin Özdemir, Zeynep İnce'ye ödülleri Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Tuğgeneral Naim Babüroğlu tarafından verildi.

Törenin sonunda Trafik Denetleme Şube Müdürü Emniyet Amiri Altan Alkan, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Semih Sözer, çeşitli şubelerde çalışan polis memurları Nevzat Kılıçtaş, Sedat Özbek, Hüseyin Dinçer, Ümit Ayser'den oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu. Emniyet mensuplarından oluşan ekibin 9 gün süren 18 saatlik çalışma sonrası yaptığı gösteriler büyük alkış topladı. Daha sonra geçit töreni yapıldı. Polis üniforması giymiş küçük çocukların ellerinde Türk Bayrakları ile geçit yağan emniyet mensuplarısını selamlaması ilginç görüntüler oluşturdu. Cadde kenarlarında toplanan kalabalık da, geçit yapan emniyet personelini alkışlayarak sevgi gösterilerinde bulundu.

(ÖA-YK)

10.04.2007 13:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title