Haberler

Manisa'da Polis Haftası Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 162. Yıl Dönümü Manisa'da Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 162. yıl dönümü Manisa'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar sabah saatlerinde başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Emniyet Müdürü Adem Aydemir'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı daha sonra Hükümet Konağı önünde devam etti. Kutlamalara Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, çok sayıda polis müdürü ve emekli polis şefleri katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, "Gelişen dünya devletlerine ve Türk toplumuna paralel olarak, Türk Polis Teşkilatı da hizmetinde olduğu toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen ve halkı ile bütünleşebilen polis oluşturmak için, gelişenin ve çağdaşlaşmanın eğitim ile gerçekleşebileceğinden ve en büyük silahın bilgi olacağından hareketle her geçen gün kendini yenilemektedir" dedi. Aydemir şöyle devam etti: "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeler toplumda meydana gelen çeşitli değişimler devlet, hukuk, insan hakları kavramları ile birlikte özellikle polis ve güvenlik gibi kavramlarda da yeni anlayışları ortaya çıkartmaktadır. Buna paralel olarak, devlet otoritesinin sembolü olan teşkilatımıza karşı bakış tarzı da değişmiş ve vatandaşlarımızın polisten beklentileri artmıştır. Cumhuriyetin ilanından itibaren mükemmel bir gelişme gösteren teşkilatımız personel, araç, gereç ile teknik ve taktik bakımından dünyanın sayılı polis teşkilatlarından birisi haline gelmiştir"

Konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. Şiir dalında Melike Ersöz, Hacer Önder, Muhammed Göllü, kompozisyon dalında ise Merve Özkasap, Dilek İba, Vildan Karadağ, resim dalında ise İlayda Yılmaz, Delfin Özdemir, Zeynep İnce'ye ödülleri Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Tuğgeneral Naim Babüroğlu tarafından verildi.

Törenin sonunda Trafik Denetleme Şube Müdürü Emniyet Amiri Altan Alkan, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Semih Sözer, çeşitli şubelerde çalışan polis memurları Nevzat Kılıçtaş, Sedat Özbek, Hüseyin Dinçer, Ümit Ayser'den oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu. Emniyet mensuplarından oluşan ekibin 9 gün süren 18 saatlik çalışma sonrası yaptığı gösteriler büyük alkış topladı. Daha sonra geçit töreni yapıldı. Polis üniforması giymiş küçük çocukların ellerinde Türk Bayrakları ile geçit yağan emniyet mensuplarısını selamlaması ilginç görüntüler oluşturdu. Cadde kenarlarında toplanan kalabalık da, geçit yapan emniyet personelini alkışlayarak sevgi gösterilerinde bulundu.

(ÖA-YK)

10.04.2007 13:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title