Haberler

Manisa'da Organik Tarım Projesi Çalışmaları

Manisa Valiliği desteğinde sürdürülen organik tarım çalışmaları kapsamında Saruhanlı ilçesinde 146 çiftçi organik tarım yapmak için sözleşme imzaladı.

Manisa Valiliği desteğinde sürdürülen organik tarım çalışmaları kapsamında Saruhanlı ilçesinde 146 çiftçi organik tarım yapmak için sözleşme imzaladı.

Saruhanlı Kaymakamlığı, Saruhanlı Ziraat Odası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün organizesinde Şatırlar Mahallesinde yapılan toplantıda çiftçiler organik tarım konusunda bilgilendirildi.

Organik tarım yönetmenliği hakkında bilgiler veren Ziraat Mühendisi Ali Tuçel, Tüketicinin ürünü alırken etiketindeki denetleme kurumlarının verdiği sertifika numarası, kurumun logosu ile ürünün üzerindeki organik ibareli logosunun da bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Tunçel, tüketicinin insan sağlığına duyarlı, güvenli gıda talepleri sonucu organik tarım faaliyetlerinin yaygınlaştığını kaydetti.

Sunum ardından mahalledeki çiftçilerin 146'sı ile organik tarım sözleşmesi imzalandı.

Toplantıda konuşan Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz da organik tarımın yararlarına işaret ederek, "Manisa Valiliği Organik Tarım Projesi kapsamında organik tarım alanlarının yaygınlaştırılması için yapılan faaliyetlerin ilk meyvesini bu gün Şatırlar Mahallesinde 3 bin 739 dekarlık alanın organik tarıma geçirilmesi için imzalanan sözleşmelerle aldık. Çiftçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Saruhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title