Haberler

Manisa'da İşgücü Beklentisi

Manisa İŞ-Kur Müdürlüğü, bin 948 işyeri ile görüşerek kentin işgücü piyasasını araştırdı.

Manisa İŞ-Kur Müdürlüğü, bin 948 işyeri ile görüşerek kentin işgücü piyasasını araştırdı. Araştırma sonucunda, il genelinde 41 bin 529 işsizin bulunduğu ve her 100 işyerinden 26'sında açık iş ilanının olduğu ortaya çıktı.

İstihdamın arttırılması ve işgücü talebinin doğru olarak tespit edilmesi için harekete geçen Manisa İŞ-KUR Müdürlüğü sahaya inerek, işverenlere en çok hangi alanda işçi aradıklarını sordu. İŞ-Kur Müdürlüğü personeli tarafından yapılan işgücü piyasası talep araştırmasında bin 948 işyeriyle görüşüldüğünü açıklayan kurum Müdürü Yüksel Uçar, kentte her 100 işyerinden 26'sında açık iş olduğunu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 41'inde eleman temininde sıkıntı yaşandığının tespit edildiğini açıkladı.

Manisa'da Ağustos ayı itibariyle 41 bin 529 işsizin bulunduğunu kaydeden Uçar, il genelinde gün itibariyle 3 bin 164 açık iş ilanının olduğunu söyledi. Araştırmanın sonuçları hakkında bilgi veren Uçar, sektörlere göre en yüksek açık iş oranının yüzde 18,2 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtım sektöründe tespit edildiğini belirtti. Uçar, bu alandaki yüzde 18'lik açık iş oranını, yüzde 11 ile bilgi ve iletişim sektörünün izlediğini kaydetti. İşçi sıkıntısı çekmeyen sektörleri ise kültür sanat, eğlence ve gayrimenkul sektörü oluşturdu.

'MONTAJ İŞÇİSİ HAVADA KAPILACAK'

Kentte açık iş ilanlarının en fazla olduğu meslek dalında başı montaj işçiliğinin çektiğini kaydeden Uçar, "Montaj işçiliğinden sonra beden işçisi, plastik enjeksiyon üretim elemanı, elektrik teknisyeni, kantarcı, pres operatörü ve kamyon şoförlüğü geliyor" dedi. İş arayanların masa başı işi tercih ettiğini de vurgulayan Uçar, "Ancak Manisa'da temininde güçlük çekilen meslek dalı, metal mamuller montaj işçisi. İşveren metal mamul montaj işçisi bulsa havada kapacak" dedi.

İşverenin şikayetlerini de dillendiren Uçar, işverenlerin yüzde 51.6'sının tecrübeli eleman, yüzde 51,3'nün mesleğe uygun elaman, yüzde 31,2'si de yeterli beceri ve niteliğe sahip eleman bulamamaktan yakındığını söyledi. Araştırma sonuçlarında ilginç bir ayrıntıyı paylaşan Uçar, işverenin eleman bulamamasındaki en son nedenin yüzde 16,5 ile verilen ücretin beğenilmemesi olduğunu ifade etti.

YABANCI DİL BİLGİSİ SON SIRADA

Manisa işgücü piyasası talep araştırmasında, işverenin yüzde 77 oranında asgari bir eğitim düzeyindeki eleman istediği ortaya çıktı. Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişmiş olması nedeniyle meslek eğitimi birinci sıraya koyan işveren, yabancı dil yeterliliğini son sıraya koydu. İşverenin eğitim düzeyi isteğinin sonuçlarını aktaran Uçar şöyle konuştu: "Açık işler için yüzde 22,7 oranında lise altı eğitim, yüzde 18,4 oranında meslek lisesi ve yüzde 15,1 oranında lisans eğitim düzeyine sahip kişiler tercih ediliyor. İşveren ek becerilerde ise yüzde 75,1 oranında mesleğe ilişkin yeterli bilgiyi, yüzde 61,3 oranında fiziksel yeterliliği, yüzde 51,2 oranında takım çalışması becerisini istiyor. Günümüzde iş arayanlar için neredeyse birinci sıraya koyulan yabancı dil ise yüzde 6 ile son sırada tercih ediliyor." - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title