Haberler

Manisa'da Ekmeğe Hayvan Yemi Karıştırılması

Ahırda kaçak üretim yapan bir fırının kapatılmasının ardından bazı fırıncıların, kaçak ekmeklere göz yumduğu ve kendilerini tehdit ettiği iddiasıyla Manisa Ticaret Odası (MTSO) yönetim kurulu üyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Ahırda kaçak üretim yapan bir fırının kapatılmasının ardından bazı fırıncıların, kaçak ekmeklere göz yumduğu ve kendilerini tehdit ettiği iddiasıyla Manisa Ticaret Odası (MTSO) yönetim kurulu üyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Manisa'da faaliyet gösteren bir grup fırıncı, kaçak üretim yapan fırınların önüne geçmediği gerekçesiyle MTSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası önüne gelerek siyah çelenk bıraktı.

Fırıncılar adına açıklama yapan Mevlüt Çırakoğlu, geçen hafta ahırda kaçak üretilen ekmeklerin içine hayvan yemi karıştırıldığının bir operasyonla ortaya çıktığını hatırlatarak, konuyla ilgili MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz ile görüştüklerini kaydetti.

Görüşmede ekmeklerin ruhsatsız üretildiğini, sağlıksız ve pis koktuğunu ilettiklerini belirten Çırakoğlu, şöyle konuştu:

"Ama bizlere halkın bu ekmekleri istediğini belirttiler. 'Bu tür ekmekleri yapanlar evlerin odasına bahçesine fırın kurdular o bildiğiniz ruhsat verdiğiniz o fırınlar o ekmekleri piyasaya sürüyor' dedik ama bizi ciddiye alan olmadı. Bir dönem belediye bu ekmeklerle ilgili bir çalışma yaptı. Maalesef bu operasyonlarda görev alan memurlar hakkında yasal işlem yapıldı."

Belediyenin desteğiyle operasyon yapıldığını ifade eden Çakıroğlu, kamuoyunda Salihli ekmeği diye bilinen ekmeğin kaçak fırınlarda hangi şartlarda üretildiğini tüm Türkiye'ye gösterdiklerini kaydetti.

Çırakoğlu, operasyonun ardından Fırıncılar Federasyonu Başkanı, üyeleri ve Turgutlu Fırıncıları Odası ile görüşmeye çalıştıklarını ancak hiçbirinden cevap alamadıklarını belirtti.

"Tehdit edildik"

Kaçak ekmek sorununa çare ararken tehdit ile karşılaştıklarını savunan Çırakoğlu, şu iddialarda bulundu:

"Manisa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz'a gittik dedik ki 'Başkan bizi dinlemiyorlar seni dinlerler şu işe bir el at'. 'Tamam' diyerek bizi ticaret odasına toplantıya çağırdı yanına bir kurum müdürünü aldı ve biz yardım beklerken tehditle karşılaştık. Toplantıda 'yapma başkan batıyoruz' dedik. O ise 'kamyonlar dozerler Akhisar'da bekliyor, akıllı olun' dedi. Anladık ki, bize bizden olan kişi yardım etmiyorken kurumlar nasıl yardım etsin. Haklarımızı savunsun diye ticaret odasına seçtiğimiz Mehmet Yılmaz tarafından tehdit edilmek şok etkisi yaratmıştır. Operasyondan sonra fırıncı arkadaşlarımız ile görüşen Mehmet Yılmaz, adeta kudurmuş gibi 'Siz, tarımcılarla fırınımı bastınız sizi mahvedeceğim' diyerek ağza alınmayacak şekilde küfürler etmiştir. 'Bundan sonra size nasıl fırıncılık yapılır göstereceğim' diyerek zinhar ağza alınmayacak küfürler etmiştir. Heyetteki arkadaşlarımız, Mehmet Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundular. Hakkımızı korumayan Mehmet Yılmaz'ın istifa etsin."

Çırakoğlu, Salihli ekmeğinin operasyon sonrasında satışının Manisa'da durduğunu ancak bazı üreticilerin bu ekmekleri İzmir'de piyasaya sürdüğünü ileri sürdü.

Manisa'da 9 Mayıs 2015'te Yunusemre Belediyesi Zabıta ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, polis desteğiyle Barbaros Mahallesi'ndeki bir ahırda kurulan kaçak fırına baskın yapmış, içine hayvan yemi karıştırılarak üretilen ekmeklere el konulmuş, kaçak fırın ise mühürlenmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Koşmaz Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Sözüm belki garip kaçacak amma. . . . . . . . . AKP ye oy verenlerin nasıl beslendikleri ve nelere layık oldukları ortaya çıktı derim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title