Haberler

Manisa'da Berk Mersinli Yunus Emre Aday Adayı Oldu

Güncelleme:

AK Parti eski Merkez ilçe Başkanı Berk Mersinli, Manisa'da yeni kurulacak olan Yunus Emre ilçesine belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

AK Parti eski Merkez ilçe Başkanı Berk Mersinli, Manisa'da yeni kurulacak olan Yunus Emre ilçesi'ne belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

İl binasında gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Şehzade İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Yüksel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur, AK Parti'den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olması beklenen Dr. Mehmet Çerçi ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantı bir slayt gösterisiyle başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden şiir ve Manisa ile ilgili yaptığı konuşmanın gösterildiği slaytın ardından konuşmasına başlayan Berk Mersinli'ye salondaki partililer yoğun destek verdi. Ellerindeki pankart ve dövizleri açan partililer, sloganlar eşliğinde "yanındayız" mesajı verdiler. Hayatından bazı kesitler anlatarak konuşmasına başlayan Berk Mersinli, 2002 yılında katıldığı AK Parti'de kurucu yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığını ve o günden sonra çeşitli kademelerde görev yaptığını söyledi. Konuşması sık sık destek sloganları nedeniyle kesilen Mersinli, aday olmaması durumunda da partisi için bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğini belirtti. Mersinli neden Yunus Emre'ye aday adayı olduğunu açıkladı. Mersinli konuşmasında "Bu bölgede doğdum büyüdüm. Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu'nda okudum. Yunus Emre ilçesini çok iyi tanıyor ve biliyorum. Annem de Ankara'da ne işin var Manisa'da kal dedi. Onu da kırmadım" dedi.

Konuşmasının devamında seçim sürecinde kullanacağı sloganı da açıklayan Mersinli, "Yunusça bir sevda, Yunusça bir hizmet için durmak yok yola devam" dedi. Herkesin desteğini alarak Yunus Emre ilçesine aday adayı olduğunu ifade eden Mersinli Yunus Emre için ellinden gelen her şeyi yapacağını belirtti

BAYBATUR'DAN DESTEK

Normalde aday adaylarının toplantılarında konuşma yapmadığını ancak bu kez istisna bir durumun söz konusu olduğunu dile getiren Baybatur, "Berk kardeşimle birbirimizin kötülüğünü hiçbiri zaman istemedik. Gerektiğine kavga ettik ama asla brirmize kırılmadık. İnşallah bu süreçte ne olur bilemeyiz. Tayyip bey diyor ya "kaderin üzerinde de bir kader vardır. Rabbim hayırlısı ne ise onu nasip etsin. Eğer bizi ondan onu bizden uzaklaştıracaksa bu iş nasip olmasın. Ama onun ve milletin rızasına nail olacaksak rabbim nasip etsin. Allah Berk kardeşimin gönlüne göre versin" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

yunus emre ak parti mersinli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title