Haberler

Manisa'da "Atatürk Kıyafetleri Defilesi" Yapıldı

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa Şubesi, derneğin 88. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Atatürk Kıyafetleri Defilesi" düzenledi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa Şubesi, derneğin 88. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Atatürk Kıyafetleri Defilesi" düzenledi.

Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen defileye, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ile Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBÜKAM) destek verdi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Beyhan Yörür, yaptığı konuşmada defileyi daha önce yapmayı planladıklarını ancak bugün gerçekleştiğini belirterek, "Ankara Olgunlaşma Enstitüsü bizim için Manisa'ya geldi. Ege'de bir ilk olacak" dedi.

Tiyatro oyuncusu Halil Esen'in sunumuyla Mustafa Kemal Atatürk'ün giydiği 94 parça kıyafet mankenler tarafından izleyicilere sergilendi.

Defileden elde edilecek gelirin derneğin bünyesindeki öğrencilere burs olarak dağıtılacağı belirtildi.

Defileye, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, CBÜKAM Müdürü Asena Gülova, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Süleyman Demirel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title