Haberler

Manisa'da Acemi Erler Yemin Etti

Manisa 1’nci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda acemi eğitimini tamamlayan 1995/3 tertip 1.kademe uzun dönem ve 360’ıncı kısa dönem acemi erbaş ve erler için yemin töreni düzenlendi.

Manisa 1'nci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan 1995/3 tertip 1.kademe uzun dönem ve 360'ıncı kısa dönem acemi erbaş ve erler için yemin töreni düzenlendi.

Albay Arif Seyhun Kışlası'nda düzenlenen törene; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1'nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bazı protokol üyeleri, acemi erler ve aileleri katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra temel eğitim gören 2 bin 938'i 1995/3 tertip, 191'i 360'ıncı kısa dönem olmak üzere 3 bin 129 acemi er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde kenetlenerek yemin etti.

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakıldığı törende, birliğe ilk katılan, spor ve bakım branşlarında başarı gösterenlere Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa 1'nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından belge ve ödülleri verildi. Törende, acemi erlerin geçmiş yıllarda vatani görevlerini aynı yerde yapan babalarına da hediyeler verildi.

Törende konuşan Manisa 1'nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, birliğe katılan gençlerin ant içme töreninin gururla ifa edildiğini belirterek, "Değerli misafirlerim, unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz, sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı al bayrağımız da şahittir. Türk silahlı kuvvetlerimizi temsilen şanlı sancağımız da şahittir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında Kore'de, Kıbrıs'ta ve teröristle mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir. ve bugün bize güzel ülkemizde özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir. Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinize, emirleri ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum" dedi.

Komutanlara da hitap eden Arslan, "Annelerinin ve babalarının bize emanet ettiği biricik evlatlarını, büyük bir sabır ve inançla, gece gündüz demeden, çeliğe su verir gibi, sanki nakış gibi işlediniz. Atalardan yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarımıza sevgi ile aşıladınız. Onlara 'Sizler Mehmetçiksiniz', 'Sizler Kardeşsiniz' dediniz. 'Asker Arkadaşlığı Bir Ömür Boyu Unutulmaz' dediniz. ve belki de en önemlisi, aldığınız emanetleri bugün anne ve babalarının karşısına büyük bir gururlu dimdik çıkardınız. Bu emek ve gayretlerinizden dolayı, sizlere de teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda askerlerin anne ve babalarına da seslenen Arslan "Sizler tarif edilemez bir fedakarlığın, karşılıksız bir sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığının timsalisiniz. Canınızdan kıymetli evlatlarınızı vatan borçlarını ödemeleri için, bizlere emanet ettiniz. Bizler de birer anne ve babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini çok iyi biliyoruz. ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar, bizim de evladımız olmuşlardır. Bu yüce milletin hasletleri devam ettikçe, içiniz de gönlünüz de, aklınız da rahat olsun. Çünkü bizler emanetlerinizin sadık bekçileriyiz. Oğullarınız bizim göz bebeklerimizdir" dedi.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Arslan'ın konuşmasının ardından tören geçidiyle program sona erdi. Tören sonrasında askerlerin aileleri ile buluşmasında heyecanlı ve duygu dolu anlar yaşandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Cengiz Ergün Ekrem Arslan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler?
title