Haberler

Manisa'da 25 Tane İçmesuyu Arıtma Tesisi Açıldı

Güncelleme:

Manisa İl Özel İdaresi tarafından 10 ayrı ilçede yaptırılan 25 içme suyu arıtma tesisi, toplu açılış töreni ile hizmete girdi.

Manisa İl Özel İdaresi tarafından 10 ayrı ilçede yaptırılan 25 içme suyu arıtma tesisi, toplu açılış töreni ile hizmete girdi.

Akhisar ilçesine bağlı Sazoba köyünde gerçekleştirilen açılış töreninde, 10 farklı ilçede bulunan köylerde kurulan 25 içme suyu arıtma tesisinin toplu açılışı Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve AK Parti Manisa milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

Törende konuşan Vali Savaş, Manisa'da susuz köy olmadığını, köylere sunulan hizmet kalitesinin arttığını vurguladı. Açılışını yaptıkları tesislerin hizmet standardını ileriye götürmenin örneğini teşkil ettiğini dile getiren Savaş, "Yıl sonu itibariyle en az 6 köyde daha arıtma tesisimizin tamamlanmasını planlıyoruz. İnsan sağlığı için bu tesisler çok önem arz ediyor" diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin ise köylerdeki içme suyu kalitesini Avrupa standartlarına yükseltmek amacıyla kurumlarla işbirliği içinde olduklarını kaydetti.

2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından 3 milyon 200 bin lira ödenek harcanarak 25 köye arsenik arıtma tesisi kurulduğunu ifade eden Aytekin, bu tesisler sayesinde arsenik değerlerinin 8 mikrogram/litre altına düşürüldüğünü açıkladı.

Konuşmaların ardından içme suyu arıtma tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin ile çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Abdurrahman Savaş Ak Parti Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title