Haberler

Manavgat Koordinatörü Şahin, Bir Yılı Değerlendirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, bir yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, bir yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şahin, koordinatörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, bir yıllık süreci geride bıraktıklarını, bu zamana kadar birçok hizmeti ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

Manavgat'ın altyapıdan üstyapıya kadar birçok konuda eksikleri bulunduğunu ifade eden Şahin, ilçenin turizm kenti olduğu gerçeğiyle önceliği arıtmaya verdiklerini kaydetti.

Kumköy'deki arıtma tesisinin 28 milyon liraya, Manavgat arıtmanın ise 33 milyon liraya ihale edildiğini bildiren Şahin, "Arıtma tesislerimiz yüzde 95 oranında tamamlandı. Hatta arıtma tesislerimizden alınan suyu bardağa doldurabilecek durumdayız. Arıtmalar konusunda özellikle geçtiğimiz yıldan kalan bir algı var, bunu yıkmamız lazım. Bununla ilgili ASAT Genel Müdürümüz Faruk Karaçay, turizmcilerle Manavgat'ta bir toplantı yapacak" dedi.

Manavgat'ın en önemli sorunlarından birinin içme suyu olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Manavgat, dünyanın en temiz ve kaliteli su kaynaklarına sahip. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'in çabalarıyla Manavgat içme suyu temin projesini tekrar canlandıracağız. Böylece Belek'ten Konaklı'ya kadar alanda içme suyu sorunu ortadan kalkacak. Oymapınar Barajı'ndan alacağımız suyla önce enerji üretilecek, ardından içme suyu olarak kullanılacak. Böylece pompalara verdiğimiz elektrik ücreti masrafından da kurtulacağız. Bu proje 550-560 milyon liraya mal olacak."

Şahin, Türkbeleni Projesi'nin Manavgat için bir vizyon projesi olduğunu vurgulayarak, burada kullanacakları alanın ilk olarak 22 bin metrekare olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in katkılarıyla alanın 380 bin metrekareye çıkarıldığına işaret eden Şahin, "Proje tamamlandığında Manavgat'ın Alanya sınırında Serik'e kadar bir seyir mekanı olacak.  Gençler, yaşlılar, engelliler ve sporcular için bir cazibe merkezi olacak" diye konuştu.

Manavgat önemli sorunlardan birinin de çevre yolunda yaşanan trafik yoğunluğu olduğunu anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla ilgili çalışmaları sürüyor. Şu anda açılan köprülü geçişleriyle Manavgat'tan Antalya'ya ulaşım en az 15 dakika kısaldı. Manavgat'ta da Migros, Sorgun, Titreyengöl ve Sanayi kavşaklarının ihaleleri tamamlandı. Manavgat'ta asfalt plent tesisimiz tamamlanarak hizmete açıldı. Bu tesisimizle hem Manavgat hem de Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Alanya ve Gazipaşa'nın sıcak asfalt ihtiyacı karşılanacak. Grup yollarımız tamamen sıcak asfalt yapılacak."

Ömer Şahin, 2014 yılının çok zor geçtiğini, 2015'in 2014'e göre daha iyi olacağını, 2016'da ise bütün kurumsallaşma ve teşkilatlanmanın tamamlanarak yatırımları yürüten bir Büyükşehir Belediyesi ortaya çıkacağını söyledi.

Şahin, bir gazetecinin, seçimlerden sonra görevden alınacağı şeklindeki söylemler olduğunu belirterek, bununla ilgili düşüncelerini sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Bunlar dedikodu. Ben göreve başladığımdan bu yana bunlar var. Seçim nedeniyle sanırım biraz daha arttı ama şunu hatırlatayım, 14 Mayıs'ta Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, beni havalimanına çağırarak; 'Manavgat'a koordinatör olarak atandın. Git görevine başla. Yarın da evraklarını teslim et' dedi. Ben de göreve başladım. Benim görev talebim olmadı. Bana bu işi yapacaksın dediler, en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yarın 'seni görevden alıyoruz' denildiği zaman da hiç itiraz etmeden, 'neden' diye sormadan görevi teslim ederim. Koltuk ve unvan merakım yok. Bizim anlayışımızda görev talep edilmez, görev tevdi edilir."

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Manavgat Kumköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title