Haberler

Manavgat Belediye Meclisi Toplandı

Manavgat Belediyesi, haziran ayı meclis toplantısında 2014 yılı bütçesi 170 milyon liradan 250 milyon liraya çıkarıldı.

Manavgat Belediye Meclisi haziran ayı meclis toplantısı, Şükrü Sözen başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, Büyükşehir Yasası'na bağlı Manavgat'ın 9 belde ve 78 köyüne hizmet götürmeye bağlı bütçe revizyonu ile belediye bütçesi 170 milyon liradan 250 milyon liraya çıkarıldı. Ek bütçe revizyonu Manavgat Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclisi, ticari amaçlı işletilen otel, motel, tatil köyü ve apart otellerden tahsis edilen atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretini ise yıllık yatak başı 45 lira olarak belirledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 200 bin yatak ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip olduklarını, turizmde kaliteli hizmet vermek için 45 lira yatak başı ücretin makul bir fiyat olduğunu kaydetti.

Belediye Meclisi, Büyükşehir Yasası'na bağlı norm kadro ihdas cetveline göre Manavgat Belediyesine 7 müdürlük kurulmasını da oy birliği ile kabul etti.

Meclisi, ileriki günlerde hizmete açılacak Manavgat Belediyesi Huzurevi Çalışma Yönetmeliği'ni de oy birliğiyle onayladı. Toplam 20 milyon liraya mal olacak Manavgat Kültür Merkezi Yapımı için İller Bankası'ndan ek kredi talebi ise oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Sözen, Manavgat Kültür Merkezinin yüzde 60'ının tamamladığını ifade etti.

Toplantıda Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi kapalı yüzme havuzu ve tenis kortu, konferans salonu ve amfitiyatro kullanım ücretleri de belirlendi. Merkezde sivil toplum kuruluşları, toplum yararına dernekler, siyasi parti ve odaların kullanımından ücret alınmamasını kararlaştırıldı.

4081 sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu'na göre, Manavgat Ziraat Odasının aday gösterdiği 5 asil ve yedek üyenin de seçimi yapıldı. Şadi Çetin, Mevlüt Cengiz, Abdurrahman Erdoğan, Hasan Hüseyin Coşar ve Ali Rıza Seren asil üye oldu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Manavgat Belediye Meclisi İbrahim Sözen Şükrü Sözen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title