Haberler

Manavgat Bakan Ergün: Anayasa Değişikliği Acil İhtiyaçları Karşılayacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Anayasa Değişikliklerinin Yeterli Olmadığını Ancak Gerekli Olduğunu Belirterek, "21. Yüzyıl Türkiyesini İhya Edecek Bir Anayasal Zemin Oluşturmaya Çalışıyoruz. Bu Tadilat Bizim Nihai İhtiyaçlarımızı Karşılayacak Bir Tadilat Değil, Acil İhtiyaçlarımızı Karşılayacak Bir Tadilat" Dedi.

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Anayasa değişikliklerinin yeterli olmadığını ancak gerekli olduğunu belirterek, "21. yüzyıl Türkiyesini ihya edecek bir anayasal zemin oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tadilat bizim nihai ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir tadilat değil, acil ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir tadilat" dedi.

Bakan Ergün, Manavgat Irmağı kıyısında Yat Üretim ve Çekek Yeri İhtisas Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı alanda inceleme yapmak üzere geldiği Manavgat'ta, parti teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ergün, bir ülkede sağlam bir ekonomi için sağlam zemin ve hukuk gerektiğini söyledi. Anayasa değişikliği paketinin nedenlerini anlatan Bakan Ergün, bugüne kadar Anayasada bir takım tadilat yapıldığını ama bunun yetmediğini söyledi. Bakan Ergün, "Biz 21. yüzyıl Türkiyesini ihya edecek bir anayasal zemin oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tadilat bizim nihai ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir tadilat değil, acil ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir tadilat. Türkiye'nin acil ihtiyaçları var, bu acil ihtiyaçları karşılayacak bir anayasa değişikliği teklif ediyoruz" diye konuştu. Bazı muhalefet partilerinin üst yöneticilerinin 'hayır' demelerine rağmen bu partilerin tabanlarındaki kişilerin 'evet' oyu kullanacaklarına inandıklarını da vurgulayan Ergün, BDP'nin de başlangıçta referandumu boykot etme kararı aldığını ama bugünlerde 'çark etmek için kıvrandığını' söyledi. Ergün, şöyle konuştu:

"Sivil toplum örgütleri ortaya çıktı; 'bir dakika bu önemli bir konu, ne boykotu? Halkın önüne her zaman gelen bir konu değil ki, ne boykotu? Biz gideriz sandığa arkadaş, gider oyumuzu veririz. Evet veririz, hayır veririz ama gider oyumuzu veririz' dedi. Ne oldu bu sefer? O partilerin yönetimleri de çark etmeye başladılar. Çünkü sivil toplum örgütlerinin, halkın tutumunu gördükleri için şimdi manevra yapacak yer arıyorlar. Halk herkesi hizaya getirir."

Bakan Ergün, daha sonra Manavgat Yat Üretim ve Çekek Yeri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması planlanan bölgeye tekneyle giderek inceleme yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title