Haberler

Maltepe'nin Kapıları Dünyaya Açıldı

Japonya’dan Almanya’ya, Çin’den Bulgaristan’a, İran’dan İspanya’ya birçok ülkeyle ekonomik, kültürel ve tıbbi işbirliği anlaşmalarına imza atan Maltepe Belediyesi, düzenlemiş olduğu hoşgörü, barış ve kardeşlik temalı toplantılarla da, ilçeyi dünyanın gözdesi haline getirmeyi hedefliyor.

Japonya'dan Almanya'ya, Çin'den Bulgaristan'a, İran'dan İspanya'ya birçok ülkeyle ekonomik, kültürel ve tıbbi işbirliği anlaşmalarına imza atan Maltepe Belediyesi, düzenlemiş olduğu hoşgörü, barış ve kardeşlik temalı toplantılarla da, ilçeyi dünyanın gözdesi haline getirmeyi hedefliyor.

Maltepe Belediyesi, Başkan Ali Kılıç'ın önderliğinde kısa bir süre içerisinde ilçeyi, dünya ile entegre hale getirmek adına çalışmalara başladı. Dünyanın birçok ülkesinde yer alan ilçelerle kardeş kent protokolü imzalayan Maltepe Belediyesi, ilk olarak kapısını komşu ülke İran'a açtı. Oğlunun katilini ipten alan İranlı anne Samereh Ali Nezhad'ın yaşadığı Mazenderan eyaletinin Nur şehri ile kardeş şehir olan Maltepe Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde de İranlı anne ve ailesinin katılımıyla barış güvercinleri uçurdu.

BOSNA SANCAK GÜNLERİ

Tarihi Beşçeşmeler Meydanı'nda düzenlenen "Bosna Sancak Kültür Festivali" büyük ilgi gördü. 2 gün süren festival kapsamında, Bosna Halk Dansları Topluluğu ve İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Folklor Grubu, yöresel dansları ve halk oyunlarını sergiledi. Bosnalı sanatçılar Armi Muzafferiya, Cenk Bosnalı ve Zeyd Soto da konser verdi.

JAPONYA VE ÇİN'DEN YAKIN MARKAJ

Uzakdoğu'nun incisi Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Saiki Kaouro'yu da ağırlayan Maltepe Belediyesi, kültürel alanda Japonya ile de etkinlikler düzenleme kararı aldı. 1.5 milyara yaklaşan nüfusuyla, dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin 3 kentiyle de kardeşlik anlaşmalarına imza atıldı. Bu kapsamda Çin Halk Cumhuriyeti'nin Anqing, fuarla kalkınan Şangay'ın Changing ilçeleriyle kardeş şehir olan Maltepe, Çin'in Huai'an Belediyesi'yle de işbirliğine vardı. Maltepe Belediyesi, geleneksel Çin tıbbını Türkiye'ye getirecek bir işbirliği protokolünü de imzaladı. Protokol kapsamında Çin'den gelen uzmanlar eşliğinde, belediye sağlık birimi çalışanlarının da eğitilmesi öngörülüyor.

BAŞKAN KILIÇ'A BÜYÜK

Uzun yıllar Almanya'da Münih Anakent Belediye Başkanlığı yapan Christian Ude'yi, Maltepe Belediyesi'ne fahri danışman olarak atayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Almanya ile ilişkilerini bununla da sınırlı tutmadı. Hamburg eyaletinin Altona ilçesi ile kardeş şehir olan Maltepe Belediyesi, "Altonale Kültür Festivali" kapsamında Hamburg eyaleti Başbakanı Olaf Scholz ve Altona İlçe Belediye Başkanı Liane Melzer ile bir araya gelerek, Maltepe'deki projeleri masaya yatırdı.

Almanya Belediyeler Birliği tarafından Dresden kentinde düzenlenen, "Kentler Arasında Artan Seviye Farkı ve Etkin Gelişim Olanakları" başlıklı toplantısına Türkiye'den davet edilen tek belediye başkanı Ali Kılıç oldu. 1200 belediye başkanını katıldığı toplantıda Başkan Kılıç, ayakta alkışlandı. Alman meslektaşları Kılıç'a büyük ilgi gösterirken, Maltepe'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Kılıç toplantıya katılan tüm davetlilere, Maltepe'yi Almanca tanıtan bir kitapçık dağıttı.

ULUSLARARASI DİYALOG KONFERANSI

İlçeyi dünyaya açmak, barış ve hoşgörüyü geliştirmek ve insan onuruna yakışır bir düzen kurmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ifade ederek, farklı ülkelerle yapılan işbirliği hakkında konuşan Başkan Ali Kılıç, "Öncelikle Çin'in üç önemli kentiyle kardeş şehir anlaşması imzaladık. Bu anlaşmayla Maltepelilerin 11 milyon Çinli kardeşi oldu. Hem dostluğu, barışı, sevgiyi ve karşılıklı işbirliğini yaygınlaştırmak, hem de ilçemizi dünyaya açabilmek adına gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler ve imzaladığımız protokoller, büyük bir boşluğu dolduracak. 23-25 Ekim tarihleri arasında da, Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelecek belediye başkanlarıyla birlikte uluslararası bir diyalog konferansı düzenleyeceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maltepe Belediyesi Bulgaristan Almanya Japonya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title