Haberler

Maltepe Miting Alanı Siyasileri Değil Antep Yemeklerini Ağırlayacak

Gaziantep Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri ve 1. Yiyecek Şenliği, 13-14 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Gaziantep Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri ve 1. Yiyecek Şenliği, 13-14 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Maltepe Sahili Etkinlik alanında düzenlenecek şenliğe 100 binden fazla ziyaretçinin katılması ve 150 bin porsiyon yemeğin tüketilmesi bekleniyor.

Kadınlar ve erkekler arasında çiğ köfte yoğurma yarışması ve baklava yeme yarışması gibi renkli etkinliklere sahne olacak şenlikte TRT ve yöresel sanatçıların konserleri, folklor gibi etkinlikler ziyaretçilere güzel bir hafta sonu geçirme imkanı sunacak. Ziyaretçiler Antep'in yemeklerini tadıp, davul zurna eşliğinde eğlenecek. Gaziantep Dernekleri Federasyonu çatısı altında İstanbul, Anadolu, Kadıköy ve İslahiyeliler Gaziantep Derneklerinin işbirliğiyle düzenlenen Tanıtım Günleri'nde Gaziantep'in dünyaca meşhur lezzetleri ve kültürü İstanbullulara tanıtılacak.

Maltepe Sahili Miting alanında düzenlenecek etkinliğe yoğun bir katılım beklediklerini söyleyen Federasyon 2. Başkanı ve Kadıköy Dernek Başkanı İsmet Enç, "Şenlikte binlerce ziyaretçi folklor, Türk sanat müziği, halk müzikleri ve davul zurna eşliğinde hem Antep yöresinin lezzetlerini tadacak hem de eğlenecek. Gaziantep'in dünyaca meşhur baklava, katmer, kebap, Ali nazik, içli köfte, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kelle paça, katmer, cevizli sucuk gibi yemekleri ziyaretçilere sunulacak. Bu sene hedefimiz 100 bin kişi. Gaziantepliler gittikleri yerlere sadece kebap dumanlarını götürmezler, geleneklerini, göreneklerini, kültürlerini, zenginliklerini ve ticari becerilerini de götürürler. Amacımız Gaziantep kültürünü ve eşsiz yemeklerini İstanbullulara ve tüm dünyaya duyurmak. Bu şenlik sayesinde Antepliler kültürlerine duydukları özlemi giderirken, İstanbullular da Antep sofrasını ve geleneklerini daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Bu şenlikler sayesinde Gaziantep aşığı insan sayısı hızla artmaktadır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kadıköy Maltepe Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title