Haberler

Maltepe'de Gürültü Denetim Ekibi, 8 Ayda 145 Denetim Yaptı

Güncelleme:

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı Gürültü Denetim ekibi, 8 ayda, gürültü yapan işletmelere ve inşaatlara yönelik 145 denetim gerçekleştirdi.

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı 4 kişilik "Gürültü Denetim" ekibi, 8 ayda, gürültü yapan işletmelere ve inşaatlara yönelik 145 denetim gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, gürültü ölçer cihazların kullanıldığı denetimlerde, yönetmelikte belirtilen sınır değerlerin üzerinde çıkan kurum ve kişilere 14 bin 40 lira para cezası kesildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, ilçedeki düğün, eğlence yeri gibi mekan ve işletme sahiplerinin ilgili yönetmelikte belirtilen gürültü sınırları aşmayacak şekilde önlemlerini almaları gerektiğini belirtti.

Vatandaşların yaşam kalitesini bozacak faaliyetlere karşı çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Aslan, 2011 yılında gürültü konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlükleri'ne yetki devri yapıldığını hatırlattı.

Aslan, uzman mühendis kadroları ile Maltepelilerin yazılı şikayet dilekçelerini ve diğer başvurularını değerlendirdiklerini belirterek, "Hafta içi ve hafta sonunda hem gece hem gündüz ilgili işletmelerden (bar, pavyon, gazino, restoran, düğün salonu, fabrika, atölye, hastane...) ve konutlardan (jeneratör, hidrofor, havalandırma...) kaynaklanan gürültülerin ölçüm ve değerlendirmelerini yapıyoruz" bilgisini verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Maltepe Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title