Haberler

Malkara'da Polis Teşkilatının 170. Yılı Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıl Dönümü, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıl Dönümü, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törende, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törene, Malkara Kaymakam Mahmut Halal, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 95. Zırhlı Tugay Garnizon Komutanı Tuğgeneral Eyüp Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, Malkara Bölge Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Tolga Güven, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, "Polis, anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için ettiği yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemektedir. Her türlü bölücü teröre karşı ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele ve trafik terörü öncelikli görevlerimiz arasında olup bunlarla mücadeleye aralıksız devam edilmektedir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır. Polisin bu görevleri yerine getirirken vatandaşın yardımına her zaman ihtiyacı vardır, halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değildir. Denetime açık, şeffaf ve hesap verebilirlik gibi çağımızın gerektirdiği özelliklere sahip olan polis teşkilatımız, halkımızın kaliteli hizmet beklentilerine de cevap vermeyi hedeflemektedir. Anayasa ve yasalardan aldığı güçle görevini yapan teşkilatımız temel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet eden güvenlik duygusunu tesis etmede çok ciddi bir görevin de uygulayıcısıdır" dedi.

Ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunmasını sağlayan polislerin, toplumda huzuru ve asayişi temin etmek için yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye atarak cesaretle ve fedakarca vazifelerini ifa ettiğini anımsatan Aydın, "Bu duygu ve düşüncelerle Emniyet Teşkilatımız bünyesinde görev yapan değerli meslektaşlarımıza bir kez daha halkımız ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarken vazifesini yerine getirirken şehit ve gazi olan polislerimizi rahmet ve minnetle anıyor hepinize saygılarımı arz ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Hükümet konağı önündeki törenin ardından program, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen halka açık kokteyl ve tebriklerin kabulüyle devam etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Tekirdağ Malkara Aydın Yerel Haberler

title