Haberler

Malkara'da "Meme Kanseri ve Emzirme" Semineri

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "Meme Kanseri ve Emzirme" semineri düzenlendi.

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "Meme Kanseri ve Emzirme" semineri düzenlendi.

Malkara Sosyal Dayanışma Merkezinde gerçekleştirilen seminerde konuşan dr. Dilek Dirikcan, katılımcılara meme kanseri, tanı, erken teşhis ve tedavileri konusunda bilgiler verdi.

Meme kanserinin yayılmadan önce, erken tespit edilmesi durumunda hastaların yüzde 96 yaşam şansına sahip olduklarını dile getiren Dikircan, şunları söyledi:

"Meme kanserinin bir çok tipi vardır. En sık rastlanan duktal karsinoma, memenin süt kanallarında başlar. Meme kanseri memenin dışına yayıldığında koltuk altındaki lenfatik nodüller en sık görülen yayılım yerleridir. Her kadın meme kanseri gelişme riskine sahiptir."

1-7 Ekim tarihlerinin de Emzirme Haftası olarak bilindiğini belirten Dr. Dilek Dirikcan, emzirmenin son derecede sağlıklı ve doğal bir  yöntem olduğunu ifade etti.

Emzirmenin yararları, anne sütünün faydaları, emzirmenin anne ve bebek üzerindeki etkilerini de anlatan Dirikcan, anne sütünün antibiyotik özelliği olduğunu, anne ve bebeği çeşitli enfeksiyonlardan koruduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Malkara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title