Haberler

Malkara'da Koah Hakkında Bilgilendirme Semineri

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi tarafından vatandaşlara yönelik KOAH hastalığı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi.

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi tarafından vatandaşlara yönelik KOAH hastalığı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi.

Malkara SODAM'da gerçekleştirilen seminerde Toplum Sağlığı Merkezi personelleri Dr. Gamze Gülçiçek ve ebe Gülsüm Çağıl vatandaşlara KOAH hastalığı ile ilgili bilgiler verdi.

Hastalığın nefes yollarında mikroplarla oluşmayan bir iltihaplanmaya bağlı oluşan ilerleyici bir akciğer hastalığı olduğunu ve dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olmasına karşın, kamuoyu tarafından yeterince bilinmediğini söyleyen Gamze Gülçiçek, şunları söyledi:

"KOAH yeterince bilinmeyen fakat önem derecesi yüksek bir hastalıktır. En önemli belirtileri; sinsi başlayan ve giderek şiddetini artıran nefes darlığı, müzmin (kronik) öksürük, balgam çıkarmadır. KOAH hastalığına neden olan faktörlerin başında da sigara gelmektedir."

Akciğer filmi, kan oksijen seviyesi ölçümü, bazı kan ve egzersiz testleri ile KOAH hastalığı tanısı konulabileceğini belirten Gülçiçek, hastalığın tedavisi için kişinin sigara bırakması, sigara içilen yerlerden uzak durması, odun sobası, tezek yakma gibi etkinliklerden uzak durması, sigara bırakma polikliniklerine başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Malkara KOAH Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title