Haberler

Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin etrafı ateş çemberi ama ülkemizde istikrar var, bunun kıymetinin bilinmesi lazım" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Türkiye'nin etrafı ateş çemberi ama ülkemizde istikrar var, bunun kıymetinin bilinmesi lazım" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yavuzeli ilçesine gelen Şimşek, muhtarlarla basına kapalı toplantı yaptıktan sonra Kaymakam Ömer Faruk Güngen'i ziyaret etti.

Daha sonra partisinin Yavuzeli seçim koordinasyon merkezini açan Şimşek, AK Parti'nin, özgürlükleri artırdığını ve ekmeği büyüttüğünü söyledi.

Türkiye'de yaşayan herkesi bu ülkenin zenginliği olarak gördüklerini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Sorunlarımızı da daha çok demokrasi, daha çok hak, özgürlük ve kardeşlik hukuku içerisinde çözüyoruz. Şöyle etrafınıza bir bakın, Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de olup bitenlere bir bakın. Her yerde insanlık trajedisi var. Her yerde Müslüman Müslüman'ı vuruyor. Peki neden? Çünkü oradaki sorunlar demokrasi ve kardeşlik hukuku içerisinde çözülmüyor. AK Parti'nin farkı da budur işte. Türkiye'nin etrafı ateş çemberi ama ülkemizde istikrar var, bunun kıymetinin bilinmesi lazım. Sorunlarımız da bu istikrar sayesinde çözülüyor."

"Fitnenin devam etmesini istiyorlar"

Şimşek, Türkiye'deki kardeşlik ve beraberliğin daha da güçlendiğini vurguladı.

7 Haziran'ın, Çözüm Sürecine sahip çıkma seçimi olacağına işaret eden Şimşek, "Çözüm Süreci devam ederse Türkiye daha da güçlenecek. Türkiye'nin kaynaklarını bu ülkenin insanına, bu ülkenin eğitimine ve altyapısına harcayacağız. Türkiye güçlenecek ama bazı çevreler bunu istemiyor. Türkiye'de bu fitnenin devam etmesini istiyorlar. Allah'ın izniyle buna izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

MHP, HDP ve CHP'nin, Kürt meselesine çözüm üretemeyeceğini savunan Şimşek, muhalefetin ancak AK Parti karşıtlığında bir araya gelebildiğine dikkati çekti.

İstanbul'dan büyükşehir belediye başkan adayı olan ana muhalefet liderinin o dönemde "yoksula maaş" sözünü verdiğini hatırlatan Şimşek, "Şimdi bunu İzmir'de, Muğla'da ve Eskişehir'de neden yapmıyorsun, onlar CHP'li belediyeler değil mi?" diye sordu.

"Hesabımızı iyi yapmak zorundayız"

Şimşek, 2004'te 184 lira olan asgari ücreti temmuzda bin liranın üzerine çıkaracaklarını dile getirdi.

Devlette asgari ücretlinin olmadığını kaydeden Şimşek, "Asgari ücretli özel sektörde çalışıyor. Yani iş verenin kesesinden çıkıyor. Bakıyorsunuz şimdi bazıları seçim öncesi popülist vaatlerde bulunuyor. Biz ise hesabımızı iyi yapmak zorundayız. Biz, Türkiye'yi yeniden 1990'lı yıllara yani krizden krize götüremeyiz" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin içi boş vaatlerle halkı kandırmaya çalıştığını savunan Şimşek, "Bunların zaten iktidar umudu yok. Biz popülizm tuzağına düşmeyeceğiz. Ne kandıran ne kandırılan olacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise hiç kimsenin bu milletin imam hatip liselerini kapatmaya hakkı ve haddinin olmadığını söyledi.

Açılışa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep milletvekilleri de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şimşek Yavuzeli Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title