Haberler

    Maliye Arazisinde Kaçak İnşaat İddiası

    Maliye hazinesinin Tuzla’daki 57 dönümlük arazisine kaçak inşaat!...

    CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Ekber Kızılkan: "Maliye hazinesinin Tuzla'daki 57 dönümlük arazisine kaçak inşaat!"

    CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Ekber Kızılkan, İstanbul Tuzla ilçesi Aydınlı Yolu üzerinde 4 senedir yapımı devam eden "Şelale Park" proje alanına on binlerce kamyon hafriyat döküldüğünü, belediye kayıtlarına girmeyen bu dökümden "milyonlarca liralık vurgun" yapıldığını ve sırf döküm sebebi ile projenin 4 yıl devam ettirildiğini söyledi.

    Proje alanının 110 bin metre karelik bir alan olduğunu, bu alanın 54 dönümlük kısmının yeşil alan olduğu ancak 57 dönümlük ve üzerinde birçok inşai faaliyetin yapıldığı arazinin ise maliye hazinesine ait 4097 parsel sayılı taşınmaz olduğu belirtilerek" bu proje başladığında, yol seviyesinden itibaren 15 metre yüksekliğinde bir duvar örüldüğü. 500 metre uzunluğunda ve 300 metre derinliğindeki alan içinde yaklaşık 50 bin kamyondan fazla hafriyat döküldü. Bu dökümlerden elde edilen gelirin belediye kayıtlarına yatırılmadığı beyan edilmektedir.

    Duvarlarda birçok kısımda çatlaklar meydana geldiği, yoldan geçerken sanki cezaevi görüntüsü veren duvarların heyelan tehlikesine karşılık 15 metre olan yüksekliklerinin bazı kısımlarda çökme tehlikesine karşılık 10 metreye düşürüldüğü ancak bu azaltmanın da tehlikenin önüne geçmekte yetersiz kaldığı belirtilmektedir.

    Proje alanının 110 bin metre karelik bir alan olduğu söyleniyor. Ancak bu proje başladığında, yol seviyesinden itibaren yaklaşık 15 metre yüksekliğinde duvar örüldü. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda 300 metre derinliğindeki içinde maliye hazinesine ait 57 dönümlük alanda dahil olmak üzere yaklaşık 50 bin kamyon döküm yapıldığı ve ruhsatsız olarak maliye hazinesi arazisi üzerine kacak inşaat faaliyetleri yapıldığı bunların ise 775 sayılı gecekondu kanununa göre suç olduğu ancak dokum sahasının genişletilebilmesi için hazineye ait 57 dönümlük arsanın bu projeye Maliye Bakanlığının bilgisi ve izni olmadan dahil edildiği söylenmektedir.

    Kaynak: Milliyet.com.tr / Emlak

    İstanbul Aydınlı Tuzla Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title