Haberler

Malazgirt Zaferi Hazırlıkları

Malazgirt Zaferi, bu yıl da birbirinden güzel etkinliklerin yer alacağı programla kutlanacak.

Malazgirt Zaferi, bu yıl da birbirinden güzel etkinliklerin yer alacağı programla kutlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muş Valiliği ve Malazgirt Kaymakamlığının ortak organizasyonuyla yaklaşık bir ay önce başlatılan hazırlıklar kapsamında Kırgızistan'dan getirilen kıl çadırlar, Malazgirt Zaferi'nin kutlanacağı alana kuruldu. Çadırlarda, davetlilerin dönemin atmosferini yaşaması sağlanacak.

Tarihteki sürece uygun 26 Ağustos'ta 1071'e ithafen sabah namazının kılınmasıyla başlayacak programda, Türkiye Atletizm Federasyonu'nca ilk defa 1071, 1299, 1923 ve 2071 metre etaplardan oluşan bayrak koşusu yapılacak.

1071'de savaşa ev sahipliği yapan Malazgirt Ovası'nın tarihin en kalabalık günlerinden birine şahitlik etmesi beklenen programa, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Türkiye'nin 81 ilinden 1071 tarih öğretmeninin katılması bekleniyor.

Ayrıca Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösteri yapacağı etkinliklerde, şarkıcı Funda Arar da konser verecek.

Kutlama alanına çadırlar kuracak olan Türk Kızılayı'nın katılımcılara yemek dağıtımı gerçekleştireceği belirtildi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Muş Valiliği Kırgızistan Malazgirt Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title