Haberler

Malatya Valisi Kamçı'ya Ziyaretler

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ile ilçe müftüleri ve İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri Vali Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ile ilçe müftüleri ve İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri Vali Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İnsan Haklarından Sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz'ın başkanlığında toplanan İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Dünya İnsan Hakları günü kapsamında Vali Kamçı'yı ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında brifing verdi.

Kamçı, insan haklarının sadece 10 Aralık günü değil, tüm yıl boyunca olması gerektiğine inandığını belirtti. "İnsan hakları için yapmamız gereken ne ise insan haklarının ihlaliyle ilgili ne yapılıyorsa, onları önlemek başta benim ve arkadaşlarımızın görevi" diyen Kamçı, bunun için çalışacaklarını vurguladı. Kamçı, insan hakları kurulu üyelerine gönüllü çalışmaları ve emekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Kurnaz da ziyaret sonrası Valilik toplantı salonunda gerçekleştirdikleri toplantıda, başvuruların en kolay ve en hızlı şekilde yapılması için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Başvuru sonuçlarının en geç 30 gün içerisinde başvuru sahibine yazılı olarak iletildiğini aktaran Kurnaz, "2010 yılında 9, 2011 yılında 20, 2012 yılında 12, 2013 yılında 8 ve 2014 yılının ilk on ayında 11 başvuru yapıldı. Bunlar kurul tarafından değerlendirilerek gereği yapıldı" ifadelerini kullandı.

Müftülerden ziyaret

İl Müftüsü Ümit Çimen, Müftü Yardımcıları İhsan Mesut Akbaş ve Emin Yılmaz ile Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçe müftüleriyle Vali Kamçı'yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kamçı, bazı ilçelerdeki incelemeleri esnasında müftülerle görüştüğünü belirterek, tüm ilçe müftülerinin kendisini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İl Müftüsü Çimen Kamçı'ya "Hadislerle İslam" kitap setini hediye etti. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Sait Kurnaz Süleyman Kamçı Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title