Haberler

Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Katılım Artıyor

Güncelleme:

Malatya Valisi Saran, Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Bosna Hersek, Güney Kore, Çin ve İran'dan filmlerin katılmasını beklediklerini bildirdi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, kentte bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Bosna Hersek, Güney Kore, Çin ve İran'dan filmlerin katılmasını beklediklerini bildirdi.

Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek film festivali hakkında bilgi verdi. Bu festivalle, Türkiye'de kültür ve sanat etkinliklerini sadece belli yerlere mahsus çalışmalar olmaktan çıkarıp, Malatya bölgesinde de yerleştirmeye çalıştıklarını anlatan Saran, bölgenin kültür ve sanat açısından cazibe noktası olması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Önceki festivallerin hem Türkiye gündeminde hem de uluslararası gündemde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Saran, geçen sene festivale 130 civarında film katıldığını anımsatarak, bu yıl sayıyı 150'ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Festivale bu yıl daha çok filmin katılmasını, farklı ülkelerden yarışmacıların ve katılımcıların kente gelmesini beklediklerini anlatan Saran,

"Bu yıl Osmanlı İmparatorluğu'nun izlerinin bulunduğu Balkanlar'dan, Bosna Hersek'ten hem yönetmen hem de çok sayıda film ile Güney Kore, Çin ve İran'dan da filmlerin gelmesini bekliyoruz. Dolayısıyla daha canlı, daha fazla sayıda yabancı filmin katıldığı bir film festivali düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Bu yılki programın daha yerleşmiş ve "ayağı yere basan" bir festival olacağına dikkati çeken Saran, festivalin pek çok yeni kısa film yapımcısına ve kendini göstermek isteyen insanlara imkan sağlayacağını ayrıca kentin imajının ve marka değerinin yükselmesi adına da önemli olduğunu belirtti.

Malatya Film Festivali'nin, standartları, kapsamı ve içeriği itibariyle Türkiye'de en esaslı 3 film festivalinden biri olduğunu dile getiren Saran, festivalde milli sinema akımının öncüsü merhum yönetmen ve yapımcı Yücel Çakmaklı adına bir bölüm düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

-Malatya'da sinema platosu kurulması çalışmaları-

Kentte sinema çekimleri için bir plato kurulması çalışmalarına da değinen Saran, konuyla ilgili temasta oldukları bazı şirketler bulunduğunu belirterek,

"Bunların devlet eliyle kurulması, işletilmesi doğru değil. Devlet ancak teşvik edeci olur, bir alan tahsis eder. Bizim de bu konuda yaptığımız bazı çalışmalar var, araştırmalar var. Bazı şirketlerle temas halindeyiz. İlgilenenler var ama henüz netleşen bir şey yok. Ama kurulduğu zaman bu yönüyle de bölgenin gelişimine katkı sunacak" diye konuştu.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Güney Kore Ulvi Saran Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title