Haberler

Malatya - Toplu Balık Ölümleri Panik Yarattı

Karakaya Baraj Gölü?nde Ölen Balıklar Kıyıya Vurdu

KARAKAYA BARAJ GÖLÜ?NDE ÖLEN BALIKLAR KIYIYA VURDU

Malatya Karakaya Baraj gölünde yaşanan toplu balık ölümleri köylüleri korkuttu. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri barajdan su örnekleri alarak toplu balık ölümlerini araştırıyor.

Battalgazi İlçesi'nde Karakaya barajı kenarında bulunan Boran ve Toygar köylerinin arasında bulunan kısımda ölen balıklar kıyıya vurdu. Durumu yetkililere bildiren köylüler ölümlerin sebebini Malatya Belediyesi'ne ait atık su arıtma tesisinden gelen suların neden olduğunu ileri sürüyor. Yaklaşık bir haftadır toplu balık ölümlerinin yaşandığını dile getiren köylüler Belediyeye ait atık su arıtma tesisinin pis suları arıtmadan baraja akıttığını ve bu yüzden sorun yaşandığını söylüyorlar.

Her iki köyde de yaşayan vatandaşlar, Karakaya Baraj gölüne arıtılmadan gönderilen suların sağlıkları açısından tehlike kaydettiğini belirtiyorlar. Barajda büyükbaş hayvanlarının da su içtiğini ve köydeki çocuklarında ölen balıkları alarak götürdüklerini de ifade eden köylüler, yetkililerin biran önce duruma el atmasını istiyorlar. İnsan ve hayvanların sağlığı açısından tehlike arz eden baraj gölündeki durumu yetkililere ileten köylüler sorunu tamamen Arıtma tesisine bağlıyor. Köylülerin iddiasına göre Malatya Belediyesi'ne ait atık su arıtma tesisinin 24 saat içinde 4 saat çalışmadığını ve bu süre içerisinde arıtılmayan pis suların ise direk baraj gölüne aktarıldığını belirtiyorlar.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÜMLERİ ARAŞTIRIYOR-

Toplu balık ölümleri baraj kenarında bulunan köylüleri tedirgin ederken, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ise bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Barajdan su ve ölen balık örnekleri alan ekipleri kesin sonucun öğrenilmesi için numuneleri Elazığ Fırat Üniversitesi'ne gönderecekler. Yaşanan toplu balık ölümlerinin kesin nedeni yapılacak analizlerden sonra netlik kazanacak.

JANDARMA BALIKLARIN ALINMAMASI İÇİN KÖYLÜLERİ UYARDI

Karakaya Baraj gölünde yaşanan toplu balık ölümlerinden sonra kıyıya vuran balıkların çevredeki vatandaşlar tarafından alınmamsı için jandarma ekipleri bölgede köylüleri uyardı.

Köylülerin ifadelerine göre kıyıya vuran ölü balıkları özellikle çocukların alarak götürdükleri belirtiliyor.Ölü balıkları kimsenin almamasını isteyen jandarma, köylülerden büyükbaş hayvanlarını baraj gölünden su içtirilmemesi konusunda uyardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title