Haberler

"Malatya Deprem Kuşağında Olması Sebebiyle Risk Altında"

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ercan Önal, Malatya'da olası bir depremle 1999 Marmara Depremi öncesi yapılan yapıların yıkılma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ercan Önal, Malatya'da olası bir depremle 1999 Marmara Depremi öncesi yapılan yapıların yıkılma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Önal, yaptığı açıklamada, Malatya'nın deprem kuşağında olması sebebiyle risk altında olduğunu belirterek, yapılaşmada sağlıklı malzemelerin kullanılması uyarasında bulundu.

Malatya'nın afet haritasında en çok depremin yer aldığını ifade eden Önal, Kahramanmaraş-Pazarcık-Gölbaşı kuşağındaki deprem hattının Malatya'yı da etkileyebileceğini vurguladı.

İl Müdürü Önal, şöyle konuştu:

"Malatya'da afet adına deprem riski var. Bazı ilçelerinde de heyelan tehlikeleri var. Kahramanmaraş-Pazarcık-Gölbaşı kuşağındaki deprem hattı en çok korkulan kuşaktır. Oradaki bir deprem çevre illeri ve Malatya'yı da etkileyecektir. 1999 Marmara depreminden sonra yapı yönetmeliğine ilişkin imar planları da değişti. Malatya'da olası bir depremde, 1999 Marmara Depremi'nden önce yapılan yapıların yıkılma riski yüksek. Marmara depreminden sonra inşaat yapım malzemelerinde kaliteleşmeye gidildi. Bütün kurumların elini taşın altına koyması gerekiyor. Belediyelerin kontrolü ciddi bir şekilde yapması, şirketlerin de denetlenmesi gerekmektedir. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Binaların yıkılma risklerini olabildiğince azaltmamız lazım. Felaket başa gelmeden önce önlemleri alalım. "

Afetlere yönelik olarak 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde eğitim ve tatbikat yaptıklarını dile getiren Önal, ancak halktan ilginin az olduğunu, halkın bu eğitimleri ciddiye alması gerektiğini sözlerine ekledi.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title