Haberler

Malatya'da Suç Oranında Düşüş Oldu

Malatya'da, kişilere karşı suçlarda 2013 yılında yüzde 14, mala karşı işlenen suçlarda ise yüzde 27 düşüş gerçekleşti.

MALATYA (İHA) – Malatya'da, kişilere karşı suçlarda 2013 yılında yüzde 14, mala karşı işlenen suçlarda ise yüzde 27 düşüş gerçekleştiği belirtildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Şahin Çalık, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, asayiş suçları ile mücadelede uygulanan yöntemler ve alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

"GPS Sistemi ile yönetme yönlendirme projesi başlatılmıştır.

Personelin daha etkin ve verimli çalıştırılmasını sağlamak amacıyla "Performans (Puan) Sistemi" ne geçilmiştir.Teknik ve fiziki takip destekli planlı ve projeli çalışmalara dayalı operasyonlara ağırlık verilmiştir.

Suç Analiz Merkezi projesine veri girişi yapılarak olaylarının zaman ve mekan bakımından analizleri yapılmak suretiyle olayların yoğun olduğu bölgelerde ve saatlerde uygulamalar arttırılmıştır.

Şüpheliye ulaşmanın merkezi olan Olay Yeri İnceleme Lahoratııvarı kurulmuş ve geliştirilmiştir.

Yaya devriyeler görevlendirilmiştir.

Dolandırıcılık olaylarına karşı 6 billboard noktasına, Bütün banka ATM'leri ve telefon kulübelerine toplam 5000 afiş ve broşür dağıtımı yapılmıştır.

Dilencilik yapmak sureti ile çevreye rahatsızlık veren şahıslar üzerinde yapılan denetimler sonucunda 2013 yılının ilk 11 ayında 635 kişi zabıta ekiplerine teslim edilmiştir.

Ayrıca vatandaşların bilinçlendirilmesi için 200 adet afiş ve 15.000 adet broşür dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Önleyici hizmet görevini en üst seviyeye çıkarmak için hızlı hareket ve yüksek manevra kabiliyetine sahip;

2 olan Yunus Timi sayısı 5'e çıkarılmıştır. 12 olan Resmi Ekip sayısı 17'ye çıkarılmıştır.

SOSYAL PROJELER

Deniz Yıldızı Projesi S Çocuklar Yanmasın Projesi v/ Okyanusa Düşen Damlalar Projesi."

Çalık, insan ticareti operasyonları hakkında, "13.11.2012 günü Şube Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen operasyon neticesinde;9 şüpheli şahıs tutuklanmış olup, 9 mağdur bayanın ise ifadeleri alınmıştır" ifadelerini kullanırken, kasten adam öldürme ve suç örgütü operasyonları hakkında şu bilgileri verdi:

"22.042013 tarihinde Şube Müdürlüğümüzce yapılan operasyonda;7 şüpheli şahıs tutuklanmış olup, cezaevine gönderilmiştir.

28.05.2013 günü eş zamanlı olarak 8 ayrı adrese yapılan operasyonda;8 şüpheli tutklanraış, 1 şahısa ise adli kontrol verilerek serbest bırakılmıştır.

FUHUŞ, İNSAN TİCARETİ ve ÇETE OPERASYONU

27.09.2013 günü Şube Müdürlüğümüz tarafından; Malatya, Elazığ, Gaziantep, İğdır ve Kars illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon neticesinde;9 şüpheli şahıs tutuklanmış, 4 şüpheli şahıs adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. 12'si yabancı toplam 25 mağdur bayan suç örgütünün elinden kurtarılmıştır.

HIRSIZLIK - ÖRGÜT KURMA VE ÇETE OPERASYONU

04.10.2013 tarihinde ilimiz genelinde 7 ayrı adrese yapılan operasyonla;7 şüpheli şahıs tutuklanmış, 1 şüpheli şahıs adli kontrol ile serbest bırakılmıştır.

Yapılan asayiş çalışmaları neticesinde;Evden, İşyerinden, Otodan Hırsızlık ve Yankesicilik olaylarında 2013 yılı 11 aylık dönemde 316 kişi yakalanarak, adli makamlara sevk edilmiştir.

ALINAN TEDBİRLERİN SUÇLARA YANSIMASI

Yapılan tüm bu çalışmalar neticesinde Kişilere Karşı Suçlarda 2013 yılında yüzde 14, Mala Karşı işlenen suçlarda ise yüzde 27 düşüş gerçekleşmiştir.

Vatandaşlarımızın kendilerini huzur ve güven içerisinde hissedebilmeleri için ilimizin güvenlik stratejileri belirlenerek suçla mücadelede planlı ve projeli operasyonlar yapılmaktadır. ve yapılan operasyonlar neticesinde ilimizin daha güvenli ve huzurlu bir şehir olarak kalmasının sağlanması için 365 gün 24 saat büyük bir özveri ile polisimiz görev yapmaktadır. Suçla mücadelede projeli operasyonlar değil ayın zamanda yapılan sosyal projelerle de vatandaşlarımızın güvenlik unsuruna katkısını arttırmak ve polis-halk işbirliğini hedeflemekteyiz. İlimiz, diğer iller ile kıyaslandığında suç oranlarının çok düşük olduğu görülmektedir. Şehrin günlük yaşantısına da bakıldığında ilimizde halkın özellikle yaz aylarında gece geç saatlere kadar çocukları ile bayanlı grupların tek başlarına güven içerisinde park, bahçe, AVM gibi yerlerde zaman geçirdiği görülmektedir.

Yukarıda belirtilen ve uygulanan projeler ile Malatya ilimizin diğer illere de örnek teşkil edecek Asayiş yönünden güvenli ve huzurlu bir şehir olarak kalmasının sağlanması için polisimiz 7/24 çalışmaktadır." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title