Haberler

Malatya'da "İl İl Yöresel Ürünler" Fuarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Anonim Şirketi tarafından düzenlenen İl İl Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Anonim Şirketi tarafından düzenlenen İl İl Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, fuar alanında düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'ye ve milletin gücüne güvendiklerini ve yaşadıkları ülkede her türlü bitki ve ürünün yetiştiğini belirtti.

Fuarla bu coğrafyanın güzelliğinin ortaya çıktığını aktaran Vali Toprak, şunları kaydetti:

"Burada üretimin gücünü gösteren değerli katılımcılara ve tüm konuklarımıza teşekkür etmek istiyorum. Değerli belediye başkanımıza ve ekibine böylesine güzel fuarları ilimize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu güzellikleri daha da artırmak üzere çalışacağız. Bu güzel ürünlerde Malatya'nın bulunduğu yerin önemi ortaya çıkmış oluyor. Gastronomi dediğimiz bu güzellikleri Malatya da içinde barındırıyor. Bu fuarın ilimize, ülkemize üreticilerimize katılımcılarıma hayırlı olmasını diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Türkiye'de yerel ürünlerin çok önemli yeri ve değeri olduğunu ifade etti.

Türkiye'de yerel ve yöresel ürünlerin, mutfakların çok önemli değeri olduğunu aktaran Çakır, "Bunun için turizm alanında yemek kültürünün tanıtılmasının ilimiz için önemini vurgulamak istiyorum. İl İl Yöresel Ürünler Fuarımıza ülkemizin 22 farklı ilinden katılan yöresel ürünler var. Burada birbirinden farklı çok değerli birçok ürünümüz var. Bunları Malatya'mızda tanıtmış olacağız. Aynı zamanda Malatya'mızın ürünlerini de konuklarımıza tanıtacağız. Fuarımızın verimli geçmesini diliyor, katılımcılara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen'in yaptığı duanın ardından, fuarın açılışı yapıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Toprak Ahmet Çakır Türkiye Malatya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title