Haberler

Malatya'da Çalılık Alan ve Mera Yangınları

Doğanyol, Kale ve Yeşilyurt ilçelerinde çıkan yangınlarda, yaklaşık 2 bin 500 dönüm alan ile bir bağ evi, kullanılmayan 3 ev ve çok sayıda ağaç zarar gördü.

Malatya'nın Doğanyol, Kale ve Yeşilyurt ilçelerinde çalılık alanlarda ve meralarda çıkan yangınlarda, yaklaşık 2 bin 500 dönüm alan ile bir bağ evi, kullanılmayan 3 ev ve çok sayıda ağaç zarar gördü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Doğanyol ilçesi Akkent Mahallesi'nde meşe ağaçları ve çalılar bulunan alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, yaklaşık bin dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi.

Kale ilçesi Akça Mahallesi'nde ormanlık alanda ve merada çıkan yangın ise ekiplerce söndürüldü. Yangında, yaklaşık bin 500 dönüm alan, kullanılmayan 3 ev, 400 kök civarında badem ağacı, 200 kök kayısı ağacı ve 50 kök ceviz ağacı zarar gördü.

Yeşilyurt ilçesi Tastepe mevkisinde ise bir bağ evinde yangın çıktı. Meralık alana sıçrayan yangın, ekiplerce büyümeden söndürüldü.

Yangında, bağ evi hasar gördü. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Yeşilyurt Doğanyol Malatya Akkent Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title