Haberler

Malatya'da 26 HES Projesi Bulunuyor

Güncelleme:

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Malatya'da 7'si faal 26 HES projesi olduğunu söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Malatya'da 7'si faal 26 HES projesi olduğunu açıkladı.

Bakan Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soru önergesine vermiş olduğu cevapta, Malatya da lisans almış 7'si faal, 9'u henüz işletmeye geçmemiş 16 HES projesine ek olarak, lisans için başvurmuş 10 HES Projesi daha olduğunu belirtti. Böylece Malatya'da toplam HES projesi sayısı 26 olarak açıklandı. Enerji Bakanı Yıldız, Derme, Erkenek, Kernek, Güdül, Keklicek, Hacılar HES'leri ile Sancar Regülatörü ve HES'inin faal olduğunu belirtti.

Gemköprü, Suçatı, Sofular, Kaynarca, Aksu, Tepehan, Merkez, Karanlıkdere, Çukurkaya HES'lerinin Lisans aldıklarını ancak işletmeye geçmediği belirtilen cevapta, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda lisanslama süreci sonuçlanmamış 10 HES Projesinin ise Sadıklı, Çatalbahçe, Kırım, Kartaltaşı,Kayalı, Mengel,Kozluk,Koç,Kayısı ve Kuşkonmaz HES'leri olduğu belirtildi.

Bakan Yıldız'ın verdiği cevabı değerlendiren Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da ki 7 HES'in yanı sıra önümüzdeki süreçte 19 tane daha HES'in kurulabileceğini ifade ederek bu projelerinin Malatya'nın ve özelikle Tohma'nın tüm doğal zenginliğini yok edeceğini söyledi. Tohma'nın binlerce canlıya ve tarıma hayat verdiğini söyleyen Ağbaba, HES'lere izin verilmeye devam edildiği sürece Malatya'da doğa katliamının durdurulamayacağını belirtti.

HES'lere karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Ağbaba, "Tüm yetkililere çağrı da bulunuyorum, HES'lerin inşa edilmesine derhal son verilmelidir. HES kurmaya devam ettikçe, tarım ve hayvancılık başta olma üzere birçok alanda telafisi zor zararların ortaya çıkacak doğanın dengesini bozulacaktır"dedi.

HES'lerin belli kişilere rant sağlayamak için hayata geçtiğini kaydeden Ağbaba, "Ranta değil, doğanın korunmasına bütçe ayrılmalı" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Taner Yıldız Veli Ağbaba Malatya HES Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title