Haberler

Makedonya Devlet Bakanı Mustafa, Sosyal Hizmet Birimlerini Ziyaret Etti.

Makedonya Devlet Bakanı ve Balkan Roman Birliği Başkanı Necdet Mustafa, beraberindeki Kocani, Vinica, Probistip, Valandovo ve Veles belediye başkanları ile Edirne Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Birimlerini ziyaret etti.

Makedonya Devlet Bakanı ve Balkan Roman Birliği Başkanı Necdet Mustafa, beraberindeki Kocani, Vinica, Probistip, Valandovo ve  Veles belediye başkanları ile Edirne Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Birimlerini ziyaret etti.

Yıldırım ve Menzilahir Sosyal Hizmet Merkezi birimlerini ziyaret eden Bakan Mustafa, Türkiye'deki Roman vatandaşlara yönelik sosyal hizmet uygulamalarını yerinde görmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini belirti.

Sosyal Hizmet Merkezi birimlerinde gerçekleştirilen meslek kursları, istihdama yönelik çalışmalar, okuma-yazma kursları, sağlık eğitimleri, okul öncesi eğitimleri, aile eğitim programları, nikahsız evliliklerin ve küçük yaş evliliklerin önlenmesi çalışmaları ile bu bölgede yaşayan Roman kadınlarına yönelik gerçekleştirilen sosyal, kültürel faaliyetler ile İl dışına gerçekleştirilen kültürel geziler hakkında bilgi alan konuk bakan, görüşlerini beraberindeki belediye başkanları ile paylaştı.

Kendisinin de bir Roman olduğunu belirten Mustafa, Romanlar'a yönelik olarak Türkiye'de yürütülen sosyal hizmet çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Makedonya'dan  Yerel Yöneticiler ile Edirne'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Makedon heyetine Edirne Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş , Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hicran Balı eşlik etti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Makedonya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title