Haberler

Makedonya'daki Siyasi Kriz

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Protestodan detay görüntüler BESA Hareketi Genel Başkanı Bilal Kasami'nin konuşmalarından detay görüntüler Arnavut Muhalefet Konseyi Üyesi Kim Mehmeti'nin konuşmasından detay görüntüler Makedonya'daki siyasi kriz Arnavut Muhalefet Konseyi, "Adalet, Saygınlık ve Demokrasi" sloganıyla Üsküp'te protesto düzenledi Makedonya'daki Arnavut Muhalefet Konseyi tarafından başkent Üsküp'te "Adalet, Saygınlık ve Demokrasi" sloganıyla protesto düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Protestodan detay görüntüler

BESA Hareketi Genel Başkanı Bilal Kasami'nin konuşmalarından detay görüntüler

Arnavut Muhalefet Konseyi Üyesi Kim Mehmeti'nin konuşmasından detay görüntüler Makedonya'daki siyasi kriz

Arnavut Muhalefet Konseyi, "Adalet, Saygınlık ve Demokrasi" sloganıyla Üsküp'te protesto düzenledi

Makedonya'daki Arnavut Muhalefet Konseyi tarafından başkent Üsküp'te "Adalet, Saygınlık ve Demokrasi" sloganıyla protesto düzenlendi.

Avrupa Günü ve Kumanova'da geçen sene meydana gelen olayların yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen protestoya katılan göstericiler, Çayır Parkı'nda toplanarak hükümet binasına yürüdü.

Geçen ay ülkedeki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararı alan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un bu kararını geri çekmesini ve Özel Yetkili Savcılığının görevine devam etmesini isteyen göstericiler, tüm şartlar yerine getirildikten sonra seçimlerin düzenlenmesi çağrısında bulundu.

BESA Hareketi Genel Başkanı Bilal Kasami, hükümet binası önünde yaptığı konuşmada, ülkenin tarihinde en çok Avrupa değerlerinin çiğnendiğini savunarak, mevcut hükümette Avrupa karşıtı Makedon ve Arnavut güçler olduğunu savundu.

Arnavut Muhalefet Konseyi Üyesi Kim Mehmeti de ülkedeki gençlerin, görevdeki hükümet yüzünden ülkeden kaçtığını ileri sürerek, "26 yıl boyunca cumhurbaşkanını, başbakanı ve meclis başkanını bizden biri olarak hissetmemiz gerektiğini ifade ediyoruz. Ancak bu, ülkeye Arnavut bir cumhurbaşkanı, başbakan ve meclis başkanının çok yakıştığını anladıklarında gerçekleşecek." diye konuştu.

Olaysız sona eren protestoyu düzenleyenler, ülkedeki Arnavutların durumu iyileştirilmediği takdirde önümüzdeki günlerde daha büyük protestolar düzenleyeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title