Haberler

Mahsunı Şerıf, Bayraklı'da Türkülerıyle Anıldı

Bayraklı Belediyesi, türküleriyle milyonların gönlünde taht kuran halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif'i düzenlenen özel etkinlikte kendi eserleri olan türkülerle andı.

Bayraklı Belediyesi, türküleriyle milyonların gönlünde taht kuran halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif'i düzenlenen özel etkinlikte kendi eserleri olan türkülerle andı. Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun şef Köksal Coşkun yönetimindeki konserinin konuk sanatçısı ise, sevilen türkücü Hüseyin Turan oldu. Sesi ve mütevazi duruşuyla bir kez daha beğeni toplayan ünlü sanatçı esprileriyle de salonu gülmekten kırdı geçirdi.

Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun Aşık Mahsuni Şerif'i anma konserinde sahneye çıkan ünlü türkücü Hüseyin Turan, Bayraklılı sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe yoğun katılım gerçekleşince onlarca vatandaş konseri ayakta ve merdiven boşluklarında izledi. Halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif'in eserlerinden oluşan repertuarda birbirinden güzel türküler hep bir ağızdan seslendirildi. Konser arasında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bundan sonraki etkinliklerin açık alanlarda daha geniş katılımla olacağını belirterek, 10'uncu yıl marşı ile salonu coşturdu.

Mahsuni Şerif, gördüğü yanlışları sazıyla, sözüyle anlatan, muhalif duruşuyla örnek aldığımız usta bir halk ozanıydı. Bu gün türküleriyle kendisini anıyoruz ve görüyoruz ki artık kapalı salonlar bizlere yetmiyor. Bundan sonra açık alanlarda konserleri gerçekleştirerek, daha büyük katılım da sağlamış olacağız" dedi. Geçtiğimiz günlerdeki Diyarbakır ziyareti ile ilgili de konuşan Karabağ, "Diyarbakır'da Türk bayrağımızı ve Atatürk fotoğrafını göremeyeceğimi tahmin ederek, belediye ziyaretinde bulunmadım.

Koro şefimizin konseri de varmış aynı zamanda davet etti gittim ancak salonda Atatürk fotoğrafını da bayrağımızı da göremedim. Böyle bir durumda bir adım bile atmamış kişilerle barışı nasıl konuşacağız?" diyerek, üzüntüsünü dile getirdi. 10'uncu yıl marşı ile konuşmasını sonlandıran başkan Karabağ, tıklım tıklım dolu salonda marşı coşkuyla söyledi.

Önemli bir ustayı Bayraklı'da anmaktan ve İzmir'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden ünlü türkücü Hüseyin Turan ise, türkülerimizin, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması ve korunması için

herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Kekemeliği ile bilinen ve bununla ilgili esprileriyle de izleyenleri kahkahalara boğan ünlü türkücü anılarını da anlattığı konserde, büyük beğeni topladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Turan Karabağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title