Haberler

'Mahmur'dan Dönüş Hazırlığı Yok'

Bakan Atalay'ın, Mahmur'dan 5 Bin Kişinin Dönebileceğini Söylemesine Karşılık, Mahmur'da Hazırlık Olmadığını Bildirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Kurban Bayramı'ndan sonra Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'ndan 5 bin kişinin dönebileceğine ilişkin açıklamasına karşılık, burada kalanlar dönüş için hazırlıkları olmadığını bildirdi.

İmralı'da ağırlıştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla Kandil Dağı'ndan 8 PKK ile Mahmur Kampı'dan 26 kişilik grubun Türkiye'ye gelmesi ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kısa süre önce Kurban Bayramı'ndan sonra yeni grubun beklendiğini açıkladı.

Kuzey Irak'ta Erbil ile Musul kentleri arasında arasında bulunan ve Türkiye'nin sınır köylerinden göç eden yaklaşık 11 bin 500 kişinin kaldığı Birleşmiş Milletler denetimindeki Mahmur Kampı'nın sorumluları dönüşler konusunda DHA muhabirine telefonla açıklama yaptı. Kamp sorumluları, iddiaların aksine Irak Hükümeti'nin kendileriyle görüşme yapılmadığını bildirirken, “Bunları nereden çıkardıklarını anlayamadık. Şartlar oluşmazsa dönüşümüz mümkün değil. Herkes dönüşümüzle ilgili bir şeyler söylüyor ama kimsenin bizimle görüştüğü yok. Sanırız onlar ne istedikleriyle ilgili açıklama yapıyorlar” dedi.

Kuzey Irak’taki bazı kaynaklar bayramdan sonra Türkiye'ye dönebilecek grubun, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgüte ters düşerek ayrılan ve örgütte herhangi sorumlulukları bulunmayanlar olabileceğini söyledi.

Başta Kandil, Hakurk ve Zap kamplarından, 1999 yılı ve sonrasında yaklaşık 2 bin 500- 3 bin PKK'lı örgütten ayrılmıştı. PKK’dan ayrılanların bir bölümü Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi, bir bölümü ise Irak Devlet Başkanı Celal Talabani önderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği saflarına geçip peşmerge olmuştu. Diğerleri ise Kuzey Irak’ta oluşturulan ve liderliğini eski PKK'lı Aziz Veysi’nin yaptığı ‘Zerevani' (özel güç) kuvvetleri adı verilen gruba katıldı. Bazı eski PKK’lılar ise siyasetten tamamen çekilerek çeşitli iş kollarında çalışmaya başladı.

Türkiye’nin girişimleriyle, Kuzey Irak Bölgesel yönetimi yetkililerinin, PKK’dan ayrıldıktan sonra evlenip Duhok, Erbil, Süleymaniye ve bağlı ilçelerde çeşitli iş kollarında çalışan bu eski PKK'lıların dönüşü için onları ikna edebilecekleri ve kabul edenlerin geri dönüş yapabileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title