Haberler

Mahkeme Eş Durumundan Atanmamayı Hukuka Aykırı Buldu

Güncelleme:

Ankara 4. İdare Mahkemesi, bir ilkokul öğretmeninin yaptığı il içi eş durumu mazeret tayini talebinin reddedilmesine ilişkin işlemi, hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Polatlı Yüzükbaşı İlkokulu'nda öğretmen olarak görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesinin, Ağustos 2015'de elektronik ortamda yaptığı il içi eş durumu mazeret tayini talebinin reddedilmesine ilişkin işlemi, hukuka aykırı bularak iptal etti.

GEREKÇESİZ REDDEDİLEN TAYİN TALEBİNİ MAHKEMEYE TAŞIDI

Ağustos 2015'de elektronik ortamda yaptığı il içi eş durumu mazeret tayini talebine ilişkin başvurusunun "herhangi bir kuruma yerleştirilemediniz" şeklinde reddedilmesi üzerine öğretmen, işlemin hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek, iptal istemiyle Milli Eğitim Bakanlığına dava açtı.

MAHKEME: İDARE GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDA

"Anayasa ve ilgili düzenlemelere göre, kamu görevlilerinin yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarında, idarenin, hizmet gereklerini göz önünde bulundurmakla birlikte, öncelikle, aile bütünlüğünün bozulmasına yol açmayacak uygulamaları gerçekleştirmekle yükümlü olduğu" vurgulanan kararda şu ifadelere yer verildi:

HERGÜN 140-150 KİLOMETRE YOL GİDİYOR, 7 AYLIK BEBEĞİ VAR

"Dava konusu olayda, sınıf öğretmeni olan davacının, Etimesgut ilçesinden, görev yeri olan Polatlı ilçesindeki köye (140-150 kilometre mesafedeki) her gün gidip geldiği, bakmakla yükümlü 7 aylık bir bebeğinin olduğu, davacının eşinin yönetmeliğin 14/d maddesinde öngörülen koşulları sağladığı, yaptığı iş nedeniyle de iş yerini ve ikametgahını değiştirme imkanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu itibarla, davacının köyde görev yapması nedeniyle ulaşım vasıtalarının yeterli olmadığı, her gün işe gelip gitmesinin fazladan maddi külfete yol açtığı, bakmakla yükümlü olduğu 7 aylık bebeği için süt izni süresinin dahi sona ermediği anlaşıldığından, dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır."

Ankara 4. İdare Mahkemesi, oy birliği ile verilen kararda tebliğini izleyen günden itibaren, otuz gün içerisinde Danıştay'a temyiz yolunun açık olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Eğitim Bir Sen Etimesgut Polatlı Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500

Yorumlar (7)

...?:

ÇALIŞMAYIN O ZAMAN ARKADAŞ. OTUR EVİNDE 7 AYLIK ÇOCUĞUNUN BAŞINDA

4
22
yanıtYanıtla
yy:

çalışmazsa nasıl bakıcak o bebeğe salak

yanıt4
yanıt0
sdfgh:

ne o rahatsızmı oldun emevi, kadını erkeği yok herkes çalışacak. . .

yanıt0
yanıt0
ballı maaş ve batıda yat:

her memur güneydoğuda enaz 10-15 sene görev yapmalı. . vallahi memur çalışmıyor yerinde yok diye şikayet ediyorum memur terfi alıyor ne biçim bu devlet kendi halkına zulm ediyor

2
9
yanıtYanıtla
Nmss:

Yap bakalım ülkede hakim savcı öğretmen doktor kalıyormu bulabiliyomusun . işkembeden atıyon

yanıt0
yanıt1
mm:

öğretmenler doğuda 10 15 sene görev yapmalı katılıyorum. biton para alıyorlar doğru düzgün eğitim vermedikleri gibi küçücük çocuklara asılıyorlar !

yanıt2
yanıt1
işin gerçeği:

4 4 4 eğitim sistemine geçildiğinde ne kadar çok yıllıklı öğretmen varsa bulunduğu yerden 30-40 km öteye gitti. Onların da çocukları eşi vardı. Yüzlerce öğretmen bu konuda zarar gördü. Aynı çileyi yaşadı. O zaman sesiniz çıkmıyordu. Bizim ülkemizdeki en büyük sorun bu zaten başkası çekince ses çıkarılmıyor umursanılmıyor ama aynı olumsuzluğu insanın kendi yaşayacağı zaman ses çıkarıyor.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title