Haberler

Beratcan Karakütük'ün Annesine Mahkeme Başkanından Uyarı: Doğrudan İçeri Gidersin

Güncelleme:

Beratcan'ın ölümüne ilişkin davada, anne Karakütük'ün denetimli serbestlik görevlileriyle sorun yaşadığına ilişkin tutanak tutulduğunu belirten mahkeme başkanı, "Bir daha böyle bir şey yaparsan doğrudan içeri gidersin" dedi.

Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla'da su kuyusunda cansız bedeni bulunan 10 yaşındaki Berat Karakütük'ün ölümüne ilişkin annesi Türkan Karabulut ve sevgilisi Ersin Kaşıkçı, bugün hakim karşısına çıktı.

Hakkında adli kontrol kararı verilmiş olan anne Karakütük'ün denetimli serbestlik görevlileriyle sorun yaşadığına ilişkin tutanak tutulduğunu belirten mahkeme başkanı, "Niye sorun çıkarıyorsun denetimli serbestlik görevlilerine? Eve almadığın, küfrettiğin yazıyor. Daha önce de ev adresinde bulunamadığın yazılmıştı. Bir daha böyle bir şey yaparsan doğrudan içeri gidersin" dedi.


MAHKEME BAŞKANINDAN SANIK TÜRKAN KARABULUT'A UYARI

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2. celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık servis şoförü Ersin Kaşıkçı ile tutuksuz sanık anne Türkan Karakütük katıldı. Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları da hazır bulundu. Mahkeme başkanı Haluk Azkın, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden Türkan Karakütük'ün adli kontrolle ilgili sorun çıkardığına ilişkin yazı yazıldığını belirterek, "Niye sorun çıkarıyorsun denetimli serbestlik görevlilerine? Eve almadığın, küfrettiğin yazıyor. Daha önce de ev adresinde bulunamadığın yazılmıştı" dedi. Sanık Karakütük de herhangi bir zorluk çıkarmadığını çocuğu ile görevlilerin arasında geçen diyalog sebebi ile tutanak tutulduğunu ve hakkındaki adli kontrole uyduğunu dile getirdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Azkın, "Bir daha böyle bir şey yaparsan doğrudan içeri gidersin" diye uyarıda bulundu.

"BABA ERGÜN KARAKÜTÜK İLİŞKİYİ ŞANTAJ OLARAK KULLANDI"

Beratcan'ın babası müşteki Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan ise, denetimli serbestlik görevlilerine zorluk çıkardığı belirtilen sanık Karakütük'ün tutuklanmasını istedi. Söz alan sanık Türkan Karakütük'ün avukatı Arzu Doğan, "Müvekilimin denetimli serbestlik görevlilerine her hangi bir olumsuz davranışı yoktur. Baba Ergün Karakütük'ün sanıklar arasındaki ilişkiyi bildiğini geçen celse söylemiştik. Ergün Karakütük bu ilişkiyi müvekkilime yönelik şantaj olarak kullanıp Türkan'ın tüm faturaları ödemesini sağlamıştır. Bunun karşılığında da ilişkiye ses çıkarmamaktadır" dedi.


MAHKEME DURUŞMAYI ERTELEDİ

Mahkeme heyeti, sanık Türkan Karakütük'ün tutuklanması yönündeki talebin daha önce reddine karar verildiği gerekçesiyle tekrar reddine karar verdi. Sanık Ersin Kaşıkçı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


BERATCAN KARAKÜTÜK CİNAYETİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Mart 2016 tarihinde Beratcan Karakütük'ün kaybolması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucu izlenen kamera görüntülerinde beyaz renkli servis minibüsüne bindiğinin görüldüğü ifade edildi. Servisin Ersin Kaşıkçı'ya ait olduğunun tespit edilmesi üzerine sanığın yakalandığı belirtilen iddianamede, Kaşıkçı'nın kaybolan Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük ile duygusal ilişkisinin tespit edildiği aktarıldı.

TÜRKAN KARAKÜTÜK'E MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEMİ

Beratcan'ın annesi ve Ersin Kaşıkçı arasındaki ilişkiyi öğrendiği için Ersin Kaşıkçı tarafından öldürüldüğünün anlaşıldığı belirtilen iddianamede, Ersin Kaşıkçı hakkında "Beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ersin Kaşıkçı'nın ifadesinde ilişkiyi öğrenen Beratcan'ın annesinin isteği üzerine cinayeti işlediği belirtilen iddianamede, anne Türkan Karakütük için ise "Kasten adam öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karakütük Kartal Tuzla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title