Haberler

Mahalle Odasında Bayramlaşma Geleneği Devam Ediyor

Güncelleme:

Geleneksel olarak Ramazan ve Kurban bayramlarında Mahalle odalarında yapılan bayramlaşma geleneği bu bayramda devam etti.

Geleneksel olarak Ramazan ve Kurban bayramlarında Mahalle odalarında yapılan bayramlaşma geleneği bu bayramda devam etti.

İdrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramı dolayısıyla Vali Mükerrem Ünlüer ve muhterem eşi Selma Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve eşi Kerime Polat ile Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca ile birlikte huzurevini ziyaret ederek huzurevinde ikamet eden yaşlı vatandaşlarla bayramlaştı. Bir süre huzurevi sakinleri ile sohbet eden ve huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler takdim eden Sayın Valimiz 1995 yılında Bingöl İli Yayladere güneşli karakolunda şehit olan Kazım Yazar'ın İlimiz Gençosman mahallesinde ikamet eden ailesini, ardından 1988 yılında Mardin İli Derik ilçesi Bayraklı köyünde şehit düşen Sebahattin Türkoğlu'nun İlimiz merkez Uzungazi mahallesinde ikamet eden ailesini, daha sonrada 1994 yılında Şırnak Geçitboyunda mayına basarak yaralanan ve Gazi olan Gençosman mahallesinde ikamet eden Kemalettin Şahin'i ziyaret ederek bayramlaştı.

Şehit aileleri ve gazi ile bayramlaşan ve ailelerin sorunlarını dinleyen Vali Mükerrem Ünlüer, Ramazan ve kurban bayramlarında geleneksel hale gelen mahalle odasında bayramlaşma törenine katıldı.

Şingah mahalle odasında yapılan bayramlaşma törenine Vali yanı sıra, İçişleri eski bakanı Sayın Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Piyade kur. Alb. M.Nail Yiğit, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kurum amirleri, siyasi parti ve Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mahalle muhtarı Hacı dursun Yerlikaya'nın hoş geldiniz konuşmasının ardından Belediye Başkanı Sayın Hacı Ali Polat, Milletvekili Sayın Bünyamin Özbek ve İçişleri eski bakanı sayın Ülkü Gökalp Güney birer selamlama konuşması yaptılar.

Vali Mükerrem Ünlüer yaptığı konuşmada; "Bu mübarek günde hepinizi hürmetle saygıyla selamlıyorum. Mahalle odası geleneğine Türkiye'nin hiçbir yerinde rastlamadım. Bayburt'un kendine has bir kültürü var, aynı zamanda hoşta bir kültür. Böyle bir ortamda insanları bir araya getirmek büyük bir başarıdır. Diğer illerde biz bu tür toplantıları valilikte yapıyoruz. Orada daha çok görevli olan arkadaşlar geliyor bayramlaşıyoruz ve orada bitiyor.

Halbuki burada bütün Bayburt temsil ediliyor. Bu tür organizasyonu başlatanları tebrik ediyorum. Muhtarımızın da bahsettiği gibi bu geleneğin yaşatılması gerekiyor. Yaşatmak için de ne gerekiyorsa yapmamız ve bu değerimizi korumamız lazım.

Sayın Belediye Başkanımıza da katılıyorum Bayburt'ta yeni göreve başlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum inşallah beraber birlikte Bayburt'a güzel hizmetler yaparız, görevimizde budur. Belki biz kendimizi orkestra şefi olarak düşünebiliriz ama asıl sizlerle beraber bütün Bayburt'un ileri gelenleri ile vatandaşıyla bürokratıyla, siyasetçisiyle birlikte bir şeyler yapmamız lazım. Hep beraber çalışmamız, hoş bir seda bırakmamız lazım.

Çünkü bu koltuklar hiç birimize baki değil, hepsi bir gün bitecektir. Bittiği zaman geri döndüğümüz zaman bir şeyler görmemiz lazım, şu da bizden kaldı şunun yapılmasına katkı sağladık diye ifade etmemiz lazım. Türkiye'de bunun en güzel örneği içişleri eski bakanımız Sayın Ülkü Gökalp Güney'dir. Sayın Bakanımızı biz eskiden beri tanıyoruz gittiği her yere eser bırakmıştır. Kendisi de bugün buraya gelerek bizleri onurlandırmıştır. Ben herkese teşekkür ediyor bu bayramlaşmaların devam etmesini diliyor herkese iyi bayramlar temenni ediyorum." Diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından bir süre vatandaşlarla sohbet eden vali Ünlüer ve protokol üyeleri böyle güzel bir geleneğin başlatılmasında ve devam edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ülkü Gökalp Güney Abdullah Hacı Ali Polat Bayburt Yerel Haberler

title