Haberler

Magid'den Uygur Aileye Ziyaret

Yaklaşık 4 ay önce Doğu Türkistanlı bir aileye sahip çıkan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİD) Yönetim Kurulu, aileyi Ramazan’da da yalnız bırakmadı.

Yaklaşık 4 ay önce Doğu Türkistanlı bir aileye sahip çıkan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİD) Yönetim Kurulu, aileyi Ramazan'da da yalnız bırakmadı. Uygur aileyi ziyaret eden dernek üyeleri aileyle birlikte iftar yaparak, Çin zulmüne maruz kalan Uygur Türklerinin yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Son günlerde Uygur Türklerine uyguladıkları baskı ve şiddetle tepkileri üzerine çeken Çin Halk Cumhuriyeti tepkilere rağmen zulme devam ediyor. Çin zulmünden kaçarak Türkiye'ye gelen ve Manisa'ya yerleşen Uygur bir aileye yaklaşık 4 ay önce sahip çıkarak kalacak bir ev bulmalarını sağlayan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİD) üyeleri Uygur aileyi Ramazan ayı münasebetiyle ziyaret ederek yanlarındaki getirdikleri yemeklerle birlikte iftar ettiler.

Çin'in uyguladığı zulmün artık bitmesi gerektiğini kaydeden MAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu şunları söyledi:

"Doğu Türkistan çığlığını sanal alemden çıkarıp Çin konsolosluklarının önüne taşıma zamanı gelmedi mi hala! Halkımız Doğu Türkistan Türklerinin tamamen soylarının kırılmasını bekleyip, heykellerinden mi anılmasını bekliyorlar. Dünyadaki bütün milletler, yabancı devlet hakimiyetinde kalan soydaşlarını kendileriyle birleştirmek için silahlı - silahsız savaşlar yaparlar. Bunun adı emperyalizm değil, irredantizmdir ki bu da makul bir davranıştır. Ahlakın meydana gelmesinde en önemli sebep soydur. Bir toplumun ahlakı, soyunun karışması ile değişebilir. Doğu Türkistan'daki kıyımın oruçla, Ramazan'la, İslam'la ilgisi yok. Çin, Türklere kıyım yapıyor, yoksa Çinli Müslümanlara böyle baskı ve kıyımlar yok. Lütfen konuyu kimse saptırmasın. Biz sahipsiz bırakılan bir Türk Devletinden bahsediyoruz. Doğu Türkistan, Çin yönetimine girdikten sonra gidenlerin bir kısmı sadece kendi popülaritesini sağlamlaştırmak için orada fotoğraf karesinde rol kapmaya çalışmıştır. Ama konunun esasına inilmemiş Türk Toplumuna Doğu Türkistan davası yabancılaştırılmıştır. Çince yeni toprak anlamına gelen ve Çinlilerden dolayı bizim de Sincan dediğimiz ata yurdu var ya hani şu Kaşgarlı Mahmutların yetiştiği gök bayrağın, al bayrağa uzattığı eli; işte tam orası onlarca yıldır inlemekte, çığlıklar atıp yardım dilemekte. Ama bizim kulağımız Arap, Yezidi, Süryani, Ermeni feryatlarına kodlandığından, anlamlandıramıyoruz niye bağırıyorlar diye ana dilimize yabancılaştığımız çığlıkları. Gene gök bayrak, al bayrağa uzatıyor yardım umarak elini. Ama adı Almila, Açina bu feryadın! İlla ki al bayrak altındakilerin bu feryadı duymaları için feryat dilini mi değiştirmeleri lazım. Diğer milletlerin deli gibi kaçtığı, şeytanla bile sohbet eden millet ondan korkanlardan mı korkacak! ya o deli şeytan; Suriye'den gir Irak'ı düzle, Ermenistan'ı haritadan sil, Çin Seddini yık derse! Selahattin Eyyubi'nin dediği gibi, 'Dostlarımızla o kadar uğraşıyoruz ki, düşmanlarımızla savaşamıyoruz…' Doğu Türkistan mücahidi Osman Batur idama götürülürken bile 'Ben ölebilirim ama dünya durdukça benim milletim mücadeleye devam edecektir.' Demiştir. Bin bir türlü işkenceden geçirilip, kurşunlanarak öldürülmüştür. Rahmetle anıyoruz, mekanı cennet olsun. Erkekçe idam etmesini beceremeyen bir topluma karşı mücadelede soydaşlarımızı yalnız bırakmamalıyız. Biz yalnız bırakırsak, diğer devletler maşa olarak 22 milyon soydaşımızı kullanırlar yoksa. Bunun hesabını biz sormazsak; tarih sorar, torunlarımız sorar, Allah sorar!" - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Türkistan Türkiye Uygur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title