Haberler

Vatan Şaşmaz ile Katili Filiz Aker'in Cep Telefonu Şifreleri Kıralamadı

Güncelleme:

Ülkeyi sarsan Vatan Şaşmaz cinayetiyle ilgili yeni detaylar geldi. Şaşmaz ile katili Filiz Aker'in telefon şifrelerinin kırılamadığı, telefon üreticileriyle görüşüleceği bildirildi.

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker'le ilgili soruşturmada polis Şaşmaz ve Aker'in kilitli cep telefonlarını henüz açamadı. Kapalı iPhone telefon her yanlış şifre girişinin ardından bir süre kilitleniyor. Bilişim uzmanları her yanlış denemede kilitleme süresinin katlanarak arttığını, bu nedenle şifrenin kırılmasının olanaksız hale geldiğini belirtiyorlar.

10 YANLIŞ DENEMEDE TÜM BİLGİLER SİLİNEBİLİR

Çok sayıda denemenin ardından telefon kendisini kapatırken, "iTunes'a bağlanmanız gerekiyor" diye bir mesaj çıkıyor. Bu mesajın ardından telefonun bir bilgisayara bağlanması şart hale geliyor. Ancak bu şekilde de yanlış şifre denemeleri sürerse cihaz içindeki tüm bilgileri silip fabrika ayarlarına geri dönüyor. Kullanıcı iPhone güvenlik ayarlarından, 10 yanlış denemede tüm bilgilerin silinmesini de isteyebiliyor.

ABD'DE DAVA KONUSU OLMUŞTU

Geçen yıl ABD'nin San Bernardino kentinde bir terör saldırısı gerçekleştiren kişinin üzerinde kapalı bir iPhone bulunmuş, ABD polisi Apple'ın şifreyi açması için mahkemeye başvurmuştu. Dava sürerken polis, bir "üçüncü tarafın" yardımıyla iPhone'u açabildiğini belirterek başvuruyu geri çekti. Bir süredir bazı şirketlerin tüm akıllı telefonların kilitlerinin açılması ve hatta izlenmesi gibi yasal anlamda "gri alanda" bulunan hizmetler veriyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Vatan Şaşmaz Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title