Haberler

Türk Sineması'nın 101'inci Yılında "Yeşilçam" Sergisi

Yeşilçam’ın usta oyuncuları, Türk Sineması’nın 101’inci yılı etkinlikleri kapsamında Beşiktaş’ta düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Yeşilçam'ın usta oyuncuları, Türk Sineması'nın 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında Beşiktaş'ta düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Türk Sineması'na büyük emekler veren isimlerin anıldığı programda, film afişleri ve portrelerinin yer aldığı sergi sanatseverlerle buluşurken, döneme damga vuran film müzikleri de seslendirildi.

Beşiktaş Belediyesi, Türk Sineması'nın 101'inci yılında Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularını düzenlediği anlamlı etkinlikle buluşturdu. Dönemin film afişleri ve portrelerinin yer aldığı sergi ile Yeşilçam film müziklerinin yeniden seslendirildiği konser, usta sanatçıları ve etkinliğe katılan sanatseverleri eski günlere götürdü. Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Yeşilçam'ın usta sanatçıları, hayranlarıyla buluşma ve birbirleriyle hatıralarda kalan anıları yeniden canlandırma imkanı da buldu.

DÖNEME AİT FİLM AFİŞLERİ SERGİLENDİ

Türk Sineması'nın 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Türk Sineması'nın günümüze kadar gelen portre ve film afişlerinin gösterinin yer aldığı serginin gösterimi gerçekleştirildi. Sergilenen eserler etkinliğe katılan Yeşilçam'ın duayenlerini ve ziyaretçileri zaman içerisinde yolculuğa çıkararak tekrar maziye götürdü.

"KARELERDE YAŞAYAN HAYATTA KALAN KİMSENİN OLMAMASI İNSANA ACI VERİYOR"

Etkinliğe katlan Usta Yönetmen Yılmaz Atadeniz, "Bu sergiyi görünce insan bir anda yüz yıl demeyeceğim ama 60 yıl geriye gidiyor. O güzel fantastik filmleri, Türk Sineması'nın renkli aktörlerini, bir daha hiç gelmeyecek Hulusi Kentmen'i, Erol Taş'ı, seyrediyorsunuz. Suphi Kaner başka bir güzel. Bu afişlere batığımız zaman karelerde yaşayan hayatta kalan kimsenin olmaması insana acı veriyor. Bütün bunları hatırlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a saygı duyuyorum. Sinemanın 101'inci yılı kutlu olsun, hepimize şanslı olsun" diye konuştu.

Yeşilçam filmlerinin unutulmaz oyuncularından Engin Çağlar ise, "Çok büyük bir macera, endüstri ve ekonomidir sinema. Türk Sineması'nda da aynı şey oldu. Ben bu 101 senenin içerisinde 48 senede varım. Bir çok arkadaşım burada, hayatta olan olmayan ama sinemaya emek veren bir sürü arkadaşımız var. Çok teşekkür ediyoruz kalanlarımıza. Olmayanlarımıza da rahmet diliyoruz" dedi.

YEŞİLÇAM'IN UNUTULMAZ MÜZİKLERİ SESLENDİRİLDİ

Sanatseverler ve Yeşilçam'ın yıldızlarını buluşturan etkinliğin finalinde ise İstanbul Film Müzikleri Orkestrası (İFMO) sahne aldı. 'Türk Sineması 101 Yaşında' etkinlikleri kapsamında Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Yeşilçam filmlerinde duymaya alışık olduğumuz müzikler yeniden seslendirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Beşiktaş Belediyesi İstanbul Magazin Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

13 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 13 Mayıs burç yorumları Burhan Kuzu kimdir? Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Kaan Taşaner hayatı ve biyografisi! Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Doğruluk mu cesaret mi soruları! DC soruları! Farklı, ilginç, değişik doğruluk mu cesaretlik mi sorularına örnekler Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı SON DAKİKA 2024? Öğrenmek için TIKLAYINIZ Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title