Haberler

Sosyal medya fenomenlerine 'çekiliş' soruşturması! Para ve hapis cezası alabilirler

Güncelleme:

Enes Batur, Yusuf Aktaş, Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baynazoğlu, Ahmet Sonuç, Taner Yeşildağ'ın da aralarında bulunduğu on fenomene Milli Piyango'dan izinsiz çekiliş yapmaktan idari ve adli soruşturma başlatıldı. Fenomenler, 10 milyon TL para ve 2 yıl hapis cezası alabilir.

Sosyal medya fenomenlerinin takipçi sayılarını arttırmak için yılbaşını fırsat bilerek sosyal medya üzerinden düzenledikleri çekiliş videoları, Milli Piyango'ya takıldı.

TAKİPÇİLERİNE HEDİYE VERİYORLAR

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen günlerde yaptığı denetimlerde sosyal medyada fenomen haline gelen bazı kullanıcıların yayınladıkları videolarda kanunsuzluk fark etti. 'Fenomen' olarak adlandırılan bazı sosyal medya kullanıcılarının düzenli olarak ya da yılbaşı nedeniyle hesaplarından çekilişler düzenleyerek takipçilerine bir takım hediyeler verdikleri belirlendi.

ENES BATUR, REYNMEN GİBİ İSİMLER ŞANS OYUNU TERTİP EDİYORLAR

Derinleştirilen incelemelerde, takipçi sayısı en az 1.7 milyon olan Başak Karahan, Enes Batur, Reynmen gibi fenomenlerin yayınladıkları videolarda şans oyunu tertip ettiklerini belirledi. Çünkü, şans ve talih oyunları düzenlenme yetkisi kanun hükmünde kararnameyle Milli Piyango'ya verilmişti.

MİLLİ PİYANGO'DAN İZİN ALINMASI GEREKİYOR

Bu nedenle suç işledikleri belirlenen fenomenlerin bulunduğu kullanıcılara idari ve adli soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkının idareye ait olduğu belirtilip, çekiliş düzenleyen kişilerin her ne şekilde olursa olsun katılım hakkı verilerek karşılığında değerli ya da değersiz hediye vermesi için Milli Piyango'dan izin alması gerektiği belirlendi. Fakat söz çekiliş düzenleyen 10 ismin Piyango idaresine herhangi bir başvurusu olmadığı ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA FENOMEN VAR

Emniyet tarafından düzenlenen fezlekede, Milli Piyango'ya ait kanun hükmünde kararnamede oyunları tertipleyenlerle ya da kanunu ihlal edenler 10 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve iki seneye kadar hapis cezası hüküm olacağı anlatıldı. Fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılık tarafından Enes Batur, Yusuf Aktaş (Reynmen), Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baynazoğlu, Ahmet Sonuç, Taner Yeşildağ'ın aralarında bulunduğu on fenomen hakkında soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Enes Batur Yeşildağ Magazin Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500

Yorumlar (42)

mikrop:

PARA CEZASI ADAM BAŞI 10M . . . HAPİS CEZASI MÜEBBET OLSUN DA KURTULALIM

18
4
yanıtYanıtla
KANIMA DOKUNUYOR:

Ben Yazılım Mühendisiyim gece gündüz çalışıyorum. Şu enes baturun kazandığının yüzde 10 kadarını kazanamıyorum. Adam saçma sapan youtube da konuşarak milyon dolarlar içinde yüzüyor bu adalet mi. Keşke bende okumasaydım da böyle saçma sapan konuşmalar yapıp video çekseydim şuan kraldım

16
3
yanıtYanıtla
aci ama gercek:

Madem o tur paralar kazanmak istiyorsun bi tane oyun/app yaz sende o kadar kazanirsin. Kendilerini daha cok para kazananlarla karsilastiranlar ebedi fakirlige mahkumdur. Doymadigi icin hep daha fazlasini isterler. Benim cok param var su anda yurt disindayim ama arkadaslarimla kahvelerde King oynadigim gunleri ozluyorum

yanıt1
yanıt1
Engin arslan:

Yazılım mühendisi olman birşeyi değiştirmiyor demekmi iyi yazılım bilmiyorsun boş adamsın

yanıt7
yanıt6
neyin takibi anlamadık:

o diploma pazarda satılmıyor ki alsınlar bahsettiğin adamlar . devir bu zamanda böyle işte haklısın

yanıt2
yanıt0
gölge:

Geç kalmış değilsin. Sende saçmalamaya başla sende kazan.

yanıt2
yanıt0
Gölge:

ACİ AMA GERÇEK kardeşe hitaben . Kardeş benimde çok param olsun ve huzurlu yaşamım olsun varsın eskiden severek yaptığım şeye özlem duyayım. Hayat koşulları geçmişte yaptığın güzel şeylerden o kadar çok uzaklaştırıyor ki. Fakirlikle veya zenginlikle ilgisi yok. Fakirken de özlem duyacağın çok şey olurdu. Allah daha çok kazanç versin. Sevdiğin şeyleri vakit bulabiliyorsan illaki yaparsın. Dünyanın neresinde olursan ol. Kimseyi bulamadın mı arkadaşlarını davet et hayra geçersin.

yanıt2
yanıt0
fenerly:

hepsini atın içeriye. 1 tane faydalı iş yaptıkları yok. . .

10
9
yanıtYanıtla
Yağız:

İnş içeri girerler.

10
8
yanıtYanıtla
NOMİ:

adamın yaptığı şey çekiliş bunun için hapis cezasımı :D hepiniz kıskançlıktan ölmüşsünüz bunu sırf sevdigim için demiyorum aralarında nefret ettigim var fakat ceza yemesi çok saçma geliyor.

yanıt0
yanıt1
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title