Haberler

Sağlıkçılardan, Dizi Tepkisi

Nevşehir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, özel bir kanalda yayınlanan ’Kara Sevda’ dizisinde sağlıkçıların rencide edilmesinden dolayı, dizi yöneticilerini özür dilemeye davet etti.

Nevşehir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, özel bir kanalda yayınlanan 'Kara Sevda' dizisinde sağlıkçıların rencide edilmesinden dolayı, dizi yöneticilerini özür dilemeye davet etti.

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, özel bir kanalda yayınlanan 'Kara Sevda' dizisinde sağlık çalışanlarını rencide etmesi ve sağlıkta şiddeti normal bir durummuş gibi göstermesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"18.05.2016 tarihinde Çarşamba akşamı saat 20.00'da ekranlara gelen Kara Sevda isimli dizinin 31. bölümünde hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve çalışanlarına yönelik onur kırıcı ve mesleği aşağılayıcı sözlü ve fiili şiddet içerikli sahnelere yer verilmiştir. Söz konusu sahnede hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve çalışanları itibarsızlaştırılmış olup, sistemin yönetimi ve koordinasyonunun da zaafa düşüldüğü (Sizi Kim Gönderiyor? Kimsiniz? Kimin Adamısınız?) izlenimi verilmiştir. Bu da yetmemiş gibi ambulans görevlisine sözlü şiddet uygulanmış (Ambulans Ukalasından Hiç Hoşlanmam) ardından fiili şiddete başvurulmuştur. Kara Sevda dizisinde, acil sağlık hizmetleri çalışanlarının ölüm ile yaşam arasındaki o ince çizgide hayat kurtarmak uğruna mekik dokudukları ve gece, gündüz, kar, kış, yağmur, çamur demeden yedi gün, yirmi dört saat (7/24) can ve baş ile özverili şekilde görev yaptıkları görmezden gelinerek, söz konusu sahnede sağlık çalışanları hedef gösterilmiş ve sağlıkta şiddet meşru bir durummuş gibi yansıtılmıştır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve acil sağlık hizmetleri çalışanlarının insan yaşamı gibi elzem bir konuda önemli roller oynadıkları gibi bilinçlendirme çalışmalarını yaptığımız ve bir hayat kurtarabilmek için bu uğurda sosyal sorumluluk projeleri ürettiğimiz şu günlerde bu tür sahnelerin dizilerde yer alması oldukça üzücü ve vicdan yaralayıcıdır. Amacı toplumu ve insanları bilinçlendirmek olan ulusal medya organlarından birinin ilgili yapımı; toplumda olumsuz örnek oluşturabilecek ve sağlıkta şiddeti arttıracak içeriğe sahiptir. Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi olarak, dizideki bu tutum ve davranışları kınıyoruz. Dizinin yapımcılarını sağlık çalışanlarından özür dilemeye davet ediyoruz." - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Turgay Çetin Nevşehir Magazin Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title