Haberler

Canan Karatay koronavirüsünden korunmanın yolunu açıkladı: Kelle paça için

Güncelleme:

Yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay, paça çorbasıyla meşhur olan Kahramanmaraş'ta paça çorbasının koronavirüsüne iyi geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Canan Karatay, son verdiği konferansta ülkenin gündemine oturan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs hakkında dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Çin'de ortaya çıkan ve daha sonra çok sayıda ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs salgınının yanı sıra doğru ve dengeli beslenme konularında bilgiler verdi.

Ünlü İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) ve firmaların desteği ile KSÜ'de düzenlenen "Maraş Paçası ve Gastronomisi" konulu konferansa katıldı. Karatay "Korona, bir viral enfeksiyondur, korkulacak bir şey yoktur" diyerek yapılması gerekenler hakkında tavsiyede bulundu.

"KORONANIN GRİPTEN FARKI YOK"

Konferansta koronavirüsüne değinen Karatay, "Teknoloji ilerlemesine rağmen asırlardan beri daha virüsleri halledemedik. Virüslerin hücre içine girmesini bizim engellememiz lazım. Hücre içine girmezse hastalık olmuyor. Onun için de bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz lazım. Hücre güçlü olursa virüsler kapıları açıp içeri giremezler. Vücudumuzun direncini kırmazsak hastalanma olmaz, bütün mesele budur. Korona ve enfeksiyonlardan korunmak için ev sirkesi, doğal probiyotiktir, vücudumuzdaki dost bakterileri besler, ev yoğurdu, ev turşusu ve turşu suyu tüketin. Bağırsaklardaki dost bakterileri çoğaltır. Korona diye çıkardılar ama merak etmeyin gripten farkı yok" dedi.

KELLE PAÇA İLE GRİPTEN KORUNUN

Türkiye'deki ekmek tüketiminin fazlalığına ve bazı gıdalarda mısır şurubu kullanımına değinen Karatay, özellikle çocukların bu tür maddeleri tüketmesinin sakıncılarına işaret etti. Gribe karşı kelle paça tüketilmesini öneren Karatay, bu yemekte protein, dengeli yağ ve vitaminlerin bulunduğunu belirtti.

"Korona, bir viral enfeksiyondur, korkulacak bir şey yoktur" görüşünü ileri süren Karatay, koronavirüsün akciğerlerdeki hücrelerin içine girdiğini, solunum yoluyla bulaşmanın da bu anlama geldiğini belirtti.

Kaynak: AA / Magazin

Canan Karatay Karatay Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (69)

RACO:

bu kadın iyice kafayı yedi araştırma yok inceleme yok deney yok oturduğumuz yerden saçmalıyoruz sadece bunlarada bilim insanı, doktor, profesör diyoruz yazık

19
20
yanıtYanıtla
RACO nedir düzgün isim belirt:

Sende kendini çok akıllı sanıyorsun ya, sanada diyecek lafım yok. sen neyine güvenip onu beğenmiyorsun onu söyle hele. çok bilmiş efendi.

yanıt11
yanıt7
RACOFAN:

yani arkadaş dünyanın en çalışkan adamları çinliler bile daha çare bulamamışken bu kadının çıkıp saçmalaması çorba önermesi benimde kulağıma çok saçma geldi bilim insanı veya prof, doktor olarak kabul etmiyorum bende bu kadını magazinci teyzenin biri dalga geçiyo kendince heralde neyi araştırmış neyi soruşturmuş veya neyin deneyini yapmışta bu sonuca varmış???RACO haklı magazinci bunlar bilim adamı değil

yanıt7
yanıt3
DIZ BIZ:

sen git hamburger filan ye

yanıt7
yanıt7
fakof:

zeki bir insan zekasını belli eder bu saçmalıyor , ne ameliyata girmiştir ne o dr bernardın ameliyatında ekipten biridir hiç inandırıcı değil asparagas gazlama haber bunlar bu kadın dolandırıldı ondan sonra şöhret oldu kaybettiği paranın 100 mislini kazandı bu sayede :))))

yanıt4
yanıt2
KOMŞUMUZ CANAN TEYZE:

bu söyledikleri komşu teyze olarak kabul edilebilir ama bir bilim insanı araştırma yapmadan, kanıta dayalı olmayan bilgileri söyleyemez.

11
5
yanıtYanıtla
Sakaryalı hatun:

Evet.

yanıt2
yanıt1
Malaka:

Her şeyi biliyor ya ondan. Cahil toplumlar için fazla bile.

yanıt2
yanıt5
Musti:

Korona virüsünün ne olduğunu biliyor mu acaba kendileri?

8
8
yanıtYanıtla
Yretuı:

Bunamış bence. .

yanıt0
yanıt3
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title