Haberler

Çekişmeli davada Necati Şaşmaz ile Nagehan Kaşıkçı boşandı

Güncelleme:

Oyuncu Necati Şaşmaz ile Nagehan Kaşıkçı'nın karşılıklı açtıkları boşanma davası karara bağlandı. Tarafları eşit kusurlu bularak maddi ve manevi tazminat taleplerini reddeden mahkeme, çocukların velayetini Nagehan Kaşıkçı'ya vererek 2 çocuğa ayda toplam 16 bin TL nafaka ödenmesine hükmetti.

Oyuncu Necati Şaşmaz, 7 yıllık eşi Nagehan Kaşıkçı'ya 10 milyon lira maddi ve manevi tazminat talebiyle ve 2 çocuğunun velayetini isteyerek boşanma davası açmıştı. Nagehan Kaşıkçı ise psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü iddia ederek 20 milyon tazminat talebiyle karşı dava açmıştı. 2 çocuğu için toplamda 60 bin lira aylık nafaka talebinde bulunmuştu.

DAVA 2 BUÇUK YIL SÜRDÜ

Yaklaşık 2 buçuk sene süren boşanma davası bugün karara bağlandı. Anadolu 2. Aile Mahkemesi'nde görülen davanın 13. celsesine taraflar katılmadı. Nagehan Kaşıkçı'nın avukatı Deniz Ketenci ve Necati Şaşmaz'ın avukatı Altın Mimir salonda hazır bulundu.

Necati Şaşmaz ile Nagehan Şaşmaz boşandı

BOŞANDILAR

İki tarafın açtığı boşanma davasını ayrı ayrı kabul eden mahkeme, tarafların boşanmalarına karar verdi. Çocukların velayetlerinin anne Nagehan Kaşıkçı'ya verilmesine hükmeden mahkeme, çocukların ebeveynlerinin ortak kararının olmadığı sürece herhangi bir ebeveyn tarafından yurt dışına çıkarılmamasına hükmetti.

TARAFLARIN TAZMİNAT TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Mahkeme, tarafların eşit kusurlu oldukları kanaatine varıldığından maddi ve manevi tazminat taleplerini reddetti. Tarafların dosyaya yansıyan ekonomik ve sosyal durumlarını dikkate alan mahkeme, Nagehan Kaşıkçı'nın yoksulluk nafakası talebinin reddine hükmetti. Mahkeme, Necati Şaşmaz'ın 2 çocuğuna toplamda ayda 16 bin lira ödemesine karar verdi.

Necati Şaşmaz ile Nagehan Şaşmaz boşandı

'ÇOCUKLAR TARİKAT MERKEZİNE GÖTÜRÜLMESİN' TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme ayrıca, Necati Şaşmaz'ın çocuklarını tarikat merkezlerine götürmemesi hususunda bir karar verilmesine yönelik talepleri de yargılamanın esasına yönelik olmaması gerekçesiyle reddetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Nagehan Şaşmaz Necati Şaşmaz Haberler

500

Yorumlar (10)

ahmet say:

bu nafaka kalkmalı kadınlarda çalışabiliyor ayda 16 bin tl ne demek ortak karşılanmalı çocuğun masrafları

157
23
yanıtYanıtla
EMRE ULUDAĞ:

Kesinlikle katılıyorum. Madem Toplumsal Cinsiyet Eşitliği naraları atılıyor öyleyse her zaman, her durumda ve her koşulda kadın-erkek eşit olmalıdır. Erkek bu dönemin ekonomik kölesi olarak çalışmaya devam etmektedir. Erkek kazandıkça kadında dolaylı olarak zengin olmakta, iş boşanmaya gelince her zaman erkek nafaka ödeme durumunda kalmaktadır. Kadın gidip çalışmalı! Erkek kadını taciz edince tutuklanıyor, tüm erkekler zan altında bırakılıyor ama kadın erkeği taciz edince unutulup gidiyor.

yanıt79
yanıt3
Fatih Genç:

Kardeşim yorumlardaki Yayından Kaldır İle Yorumu Beğen butonunu birbirinden biraz uzaklaştırın Yorumu Beğen derken ikidir Yayından Kaldır'a tıklıyorum.

yanıt0
yanıt0
Sansar Selim:

bos yapma.kadin kolay evlenebiliomu tekrar.

yanıt2
yanıt11
Emre:

Çok doğru masraflar ortak karşılanmalı aylık 5000 tl ödüyorum tek çocuk için yani nedir bu

yanıt5
yanıt2
Fatih Genç:

Mal paylaşımı vs. her şeyde kadın-erkek eşitliği. Ama iş boşanmaya gelince nafaka ile erkek köleleştirilirken kadın burjuva sınıfına sokuluyor. Evlenmede de, boşamada da İslam hukuku uygulanmadıkça bu zulüm sürer.

67
6
yanıtYanıtla
Sansar Selim:

Sen benim geceleri uyudugumumu zannediosun Memati

24
1
yanıtYanıtla
Osman Tuna :

Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm.. Ben senin için boşanmayı göze almışım..

23
2
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Google arama motoruna "Adam gibi adam" yazın Google Necati Şaşmaz' mı demek istediniz diye sorar.

5
10
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Senin islam hukukundan anladığın kadın sürünsün değil mi? İş te bu anlayış islamın toplumlarda yayılmasını engelledi. Sonuç olarak senin bu zihniyetin hristiyanlara hizmet ediyor adamlar misyonerlikte her yöntemi denerken sen arap kültürünü islam diye algılaya anlatmaya devam et islama ihanet et. Ama bunun hesabını öbür dünyada göreceksin az kaldı. Kadını da Allah yarattı şeytan yaratmış gibi davranırsan bunu elbet bedeli olur

7
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title