Haberler

    İzmir'deki Yeşilova Höyüğü'ne "kırmızı bayrak" verildi

    Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kırmızı bayrağın tarihi alanda göndere çekilmesi dolayısıyla höyüğün ziyaretçi merkezinde tören düzenlendi.

    Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kırmızı bayrağın tarihi alanda göndere çekilmesi dolayısıyla höyüğün ziyaretçi merkezinde tören düzenlendi.  Engelli vatandaşların katıldığı törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmir'de bu alandaki 62'nci bayrağı burada göndere çektiklerini belirtti.

    Engelli insanların hayatın her alanında olması için çalışma yürüttüklerini anlatan İduğ, "Keşke Türkiye İzmir gibi olsa' diyoruz, bu çok doğru bir slogan olur. Özel insanlara hepimizin destek olması gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesinin kırmızı bayrak projesinin daha ileriye taşınması için herkese önemli görev düşüyor." dedi.

    Konuşmaların ardından Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer ve engelliler kırmızı bayrağı göndere çekti.

    Yeşilova Höyüğü

    2005'te başlayan arkeolojik kazılar, yeni buluntularla tarihe ışık tutuyor.  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesinin desteğiyle sürdürülen kazılarda, bugüne kadar 8 bin yıllık ana tanrıça heykeli başı, ayı heykelciği ve serçe formunda biberon gibi birçok bulguya rastlandı.

    Höyükte, 2017-2018 döneminde ise 210'dan fazla pişmiş toprak ile kemik bulundu. Buluntular arasında en çok ilgi çekenlerden biri de 8 bin yıl önceye tarihlenen ve üzerinde güneş sembolü bulunan yönetici mührü oldu.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Yeşilova Höyüğü Bornova İzmir Haberler

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

    Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

    İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

    İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

    Bakmadan Geçme

    20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İztuzu Plajı nerede? Dalyan İztuzu Plajı'nda neler yapılır?
    Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

    Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title