Haberler

    İzmir'de Fındıkkıran balesi

    Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) konserde, Vieuxtemps ve Çaykovski'nin eserleri seslendirilecek.

    Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) konserde, Vieuxtemps ve Çaykovski'nin eserleri seslendirilecek.

    İzmir Devlet Opera ve Balesi, 13 Ocak'ta Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde Çaykovski'nin "Fındıkkıran" balesini sahneleyecek.

    Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde, Mehmet Balkan'ın koreografisiyle hazırlanan eserde, yılbaşı partisinde 11 yaşındaki kız çocuğuna hediye edilen "Fındıkkıran" adlı bebeğin prense dönüşmesi anlatılıyor. Eserde, Aslı Çilek, Burcu Olguner, Boğaçhan Bozcaada ve Dolun Doyran rol alıyor.

    TİYATRO

    İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak Sahnesi'nde yarın ve 11 Ocak'ta, "Arf Sabiti", 14 ve 15 Ocak'ta "Türkiye Kayası" adlı oyunları izleyicisiyle buluşturacak.

    Feraye Şahin'in yazıp Sadık Yağcı'nın yönettiği "Arf Sabiti", dünyaca ünlü Türk matematikçi Cahit Arf'ın hayatından bölümler sunuyor.

    Fehime Seven'in kaleminden Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden bir ailenin öyküsünü anlatan "Türkiye Kayası" adlı eseri ise Seval Erözmen Kip yönetiyor.

    Karşıyaka Sahnesi'nde yarın ve 11 Ocak'ta seyircisiyle buluşacak Federico Garcia Lorca'nın "Kanlı Düğün" adlı şiirsel tragedyasının rejisörlüğünü Bozkurt Kuruç üstleniyor.  Aynı sahnede 15 ve 16 Ocak'ta "Annemin Son Çılgınlıkları" adlı oyun tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

    Julie Jensen'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeleştirdiği ve Bengisu Gürbüzer Doğru'nun rejisörlüğünü üstlendiği eserde, annesi alzaymır hastası olan Dot'un mücadelesi konu ediliyor.  Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde yarın, 11 ve 14 Ocak'ta "Kantocu" adlı oyun sahnelenecek.

    "Kantocu"da, Milli Mücadele yıllarında İstanbul gece hayatındaki Verjin'in hikayesi, Haldun Dormen'in kaleminden anlatılıyor.

    Sabri Özmener'in yönettiği Kantocu'nun besteleri ise Serpil Günseli'ye ait.

    SERGİ

    AASSM'de 7 Ocak'ta açılan "Gelecek için Karikatürler" adlı sergide, uluslararası sanatçıların iklim krizini yorumladığı 100 eser yer alıyor. İlki Almanya'nın Dortmund şehrinde açılan ve dünyayı gezmesi planlanan sergide, 5 kıta ve 35 ülkeden karikatürler bulunuyor.

    İklim değişikliği, çevre kirliliği gibi konulara dikkati çeken sergi, 30 Mart'a kadar ziyaret edilebilir.

    AASSM'de 15 Ocak'ta ressam Hasan Rastgeldi'nin 50 yıllık sanat birikiminden oluşan "Kökler" adlı sergi açılacak. Sergi, Rastgeldi'nin ilk resimlerinin Devlet Resim ve Heykel Sergisi'ne kabul edildiği 1970'ten bugüne uzanan örnekleri kapsıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Türkiye İzmir Haberler

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Bakmadan Geçme

    Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

    İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title