Haberler

Kocaelili müzik grupları, Fahrettin Koca'nın sözlerini derleyerek korona bestesi yaptılar

Güncelleme:

Kocaelili 2 farklı müzik grubu, bir araya gelerek pandemi günlerinde farkındalık oluşturması amacı ile 'korona şarkısı' yaptı. Grup, bestenin sözlerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın pandemi sürecinin başından beri olan sözlerini derleyerek oluşturduklarını söyledi.

Kocaeli'nde müzisyenlik yapan 2 farklı müzik grubu bir araya gelerek maske ve sosyal mesafe konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile 'Korona' isimli şarkıyı yaptı. Pandemi günlerinde maske, sosyal mesafe ve kuralları göz önünde bulunduran grup üyeleri, stüdyoda buluşup kayıt almak yerine evlerinden online olarak bir araya gelerek kayıt işlemini gerçekleştirdi. Kısa sürede büyük kitlelere ulaşan "korona" şarkısı 20 binin üzerinde tıklanma sayısına ulaştı.

"ŞARKIYI KAMU SPOTU GİBİ BESTELEDİK"

Şarkıyı kamu spotu gibi besteleyerek tüm insanlara ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Müzisyen Serhat Coşkun, "Şarkıyı 18 Aralık'ta yayınladık. Bizim gördüğümüz yirmi bin üzerinde bir dinlenmesi var. Çok memnunuz evet, bizim özellikle hedef kitle olarak seçtiğimiz tabi ki bütün vatandaşlarımız. Biz bu şarkıyı yaparken bütün dünyaya yapmayı düşündük aslında çünkü şarkıyı kamu spotu gibi besteledik, kamu spotu gibi yaptık insanların diline bir anda dolanabilecek şekilde yaptık o yüzden hedef kitlemiz tüm insanlığın hayrına olması. Aslında biz besteyi pandeminin ilk başladığı zamanlarda beraber hazırladık. Fakat o zaman biz de pandemi kurallarına uyduğumuz için bizde dışarıya çıkamadığımız için yasaklara uyup o yüzden son üç ayda üstüne yoğunlaşıp kayıt yapıp sizlere sunabildik" dedi.

Fahrettin Koca'nın sözlerini derleyerek 'korona' bestesi yaptılar

"SAĞLIK BAKANIMIZIN SÖYLEDİĞİ SÖZLERDEN DERLEDİK"

Şarkıyı bestelerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sözlerini derlediklerini söyleyen müzisyen Murat Kumru, "Aslında beraber bulduk besteyi ama ben televizyonda pandemi zamanı ilk açıklama zamanlarında sağlık bakanımızın söylediği kelimeleri derleyerek bir söz oluşturup daha sonra birlikte karar vererek bu hale getirmeye çalıştık. Aslında zaten esere başlarken de sosyal farkındalık olarak bir beste yapmıştık. Amacımız zaten bu son günlerde artan hastalıkların insanların çaresiz kalmalarının yani bir mesaj olarak biz iletmeye çalıştık bence zaman içerisinde elde etmek istediğimiz farkındalığa ulaşmaya çalışacağız" diye konuştu .Müzisyen Serhat Coşkun verdiği röportaj sonunda farkındalık oluşturmak amacı ile tak maskeni çık yola diyerek, "Bence bu şarkı sayesinde daha çok maskelerini takacaklar hijyene ve mesafeye özen gösterecekler. Hatta biz de maskelerimizi takalım. Takalım ya biz de takalım. Tak maskeni çık yola çünkü" şeklinde konuştu.

Fahrettin Koca'nın sözlerini derleyerek 'korona' bestesi yaptılar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Fahrettin Koca Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500

Yorumlar (15)

ŞOVMEN GURMESİ:

BURADAN SİZE EKMEK YOK. ADAM GİBİ ŞARKI YAPIN. SANATÇI YALAKA OLMAZ!

5
9
yanıtYanıtla
ceto:

ilk duydugumda cok sasirdim gercekten bayildim mukemmel ötesi bir sarki LOKUM gibi abiler LOKUM suan yunanistanin bassehri prag dan yaziyorum havalar cok soguk herkeslere selamlar

4
4
yanıtYanıtla
mehmet:

at üstünde yayanda gidiyon mu ceto

yanıt1
yanıt0
ADALET:

CETO Çok ayıkmamışsın galiba soğuk uyuşturmuş beynini bellli. yunanistan başşehri Atina, prag çekyanın

yanıt0
yanıt1
ali:

cahil cahil konuşuyor. Atina nerenin başkentiyse.

yanıt0
yanıt1
:

Yunanistan''ın baş kenti Atinadır Çek cumhuriytinin başkenti prag tır

yanıt0
yanıt1
aynı masterchef:

kendilerinde maske mesafe yok

6
1
yanıtYanıtla
Gurbetçi:

Elinize sağlık bir daha olmasın.

6
0
yanıtYanıtla
tsk:

Atma ceto prag yunanistanin bassehri degildir

3
1
yanıtYanıtla
gerçek ceto:

Şu an Brezilya dayım hava sıcak, mis mis . Birazdan Berlin e geçeceğim.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title