Haberler

Bu Film Anlaşılırsa Eminim Çok Sevilecek

'Mc Dandik' İsimli Sinema Filminde Rol Alan Asım Can Gündüz, İddialı.'Türk Milleti 'Recep İvedik'...

Asım Can Gündüz, Türkiye'de rock'n roll denince akla gelen ilk isimlerden biri. Marmaris'te yaşayan Asım Can Gündüz; Kasım ayında gösterime girecek olan, Ragga Oktay'ın senaryosunu yazdığı ve oynadığı 'Mc Dandik' isimli filmde 'Mc Sallama' rolünü canlandırıyor. Biz de filmi konuşmak için Gündüz'le buluştuk...

'Mc Dandik' isimli filmde oynadınız; teklif nasıl geldi?

Ragga Oktay, Türkiye'ye ilk geldiğinde, o dönem Beyoğlu'nda bulunan dükkanıma uğramıştı. Ona, "Burada bir ağabeyin var, benim tecrübemden yararlan" dedim. Aradan yıllar geçti, Türk halkı tarafından sevildi ve beni hiç unutmadı. Ben de ona bir ağabey gibi yardımcı olmaya çalıştım.

MİMİKLERİMİ KULLANIRIM

Sonra ne oldu?

Beni arayıp "Asım Ağabey, dört senedir üzerinde çalıştığım bir film var; müzikli komedi" dedi. Ben de "Bizim millet anlamaz, onlar 'Recep İvedik' komedilerini seviyor; entelektüel komediden anlamazlar" dedim. Ancak senaryoyu bana gönderdi ve müzik piyasasından iğrenip kendisini ormana atan, Manisa Tarzan'ı kılıklı, yarım deli, yarım derviş birini oynamamı istedi. İsmi de 'Mc Sallama'.

'Mc Sallama' nasıl bir karakter?

Konuşmak yerine, daha çok mimiklerini kullanan bir karakter; ben de öyleyimdir.

Filmin ismi neden 'Mc Dandik'?

Eğlence sektöründe bu işin başındaki kişiye 'Mc' deniyor. İsimsiz bir çocuk sokakta bulunuyor; polis "Ne dandik bir çocuk" diyor. Yetimhanede de çocuğa isim bulamayınca "Dandik" diyorlar. Hem komedi, hem de acı var filmde. 'Dandik'; 'Aslı' isminde bir kıza aşık oluyor ve kaybettiği aşkını arıyor.

Filmdeki kostümlerinizin de ilginç bir hikayesi varmış...

Kıyafetleri beğenmemiştim; kendi kıyafetlerimi kestim ve çok güzel oldu.

Oyunculuğunuzu beğendiler mi?

Yönetmen "Ben sizin böyle oyuncu olduğunuzu bilmiyordum; kimi zaman korkutuyor, kimi zaman eğlendiriyorsun" dedi. Başrol 'Dandik'in ama filmde çok ayrı bir yerim var.

Bu bir çocuk filmi mi?

Film; 7'den 70'e herkese hitap ediyor ama çocuklar bayılacak. İleride 'Dandik' bebekler çıkarsa şaşırmayın! Filmi izleyen her kadın, içinde bir 'Aslı', her erkek de bir 'Dandik' görecek. Bir de 'Mc Dandik'in 'Hasan İktir'e yazdığı bir parça var. Türkiye o parçayı konuşacak; hatta maçlarda o şarkı çalınacak. 'Mc Dandik'i Türk milleti anlayabilirse çok sevecek.

İSTANBUL'A GELİNCE KAŞINIYORUM

'Mc Sallama' karakterinin alıp başını başka bir şehre yerleşmesi size çok uyuyor...

Evet, hem de çok. Benim için arabesk müziklerin çalındığı bir ülkede rock'n roll yapmak kolay değildi. Ben de 2000 yılında Marmaris'e, daha doğrusu güneye taşındım. Gittiğimde nerede yaşayacağımı bile bilmiyordum. Zamanında İstanbul'da çok sıkıntı çektim. Şimdi işim olduğunda İstanbul'a geliyorum ve iki gün içinde sıkılıp kaşınmaya başlıyorum. Şimdi anlıyorum ki Marmaris'e taşınmakla, hayatımda verdiğim en iyi kararlardan birini vermişim. İki yıl önce menajerim olan hanımefendiyle evlendim. Hayatımın en mutlu dönemlerini yaşıyorum. Herkese tavsiye ediyorum; büyük kentlerden uzaklaşın, oraları insanı çok yıpratıyor.

GİTAR YAPIYORUZ

Nasıl geçiniyorsunuz?

Burada 12 kişilik bir konser ekibim var; yurt dışı ağırlıklı konserler veriyorum. Ukrayna'da bir gitar atölyem var. Ben, kendi kullandığım gitarı kendim yaptırıyordum; beğeniler arttı ve "Gitarını bana sat" laflarını sürekli işitmeye başladım. Bunun üzerine başkaları için de gitar yapmaya başladım. Bizim gitarların özelliği; gözlüklü profesörlerce değil, bizzat bu işi yapan kişi tarafından sevgiyle üretilmiş olması, bir de üstündeki Bismillah yazısı... El işi olduğu için fazla gitar yapmıyoruz ama her biri bir sanat eseri.

KARDEŞLERİMLE İFTİHAR EDİYORUM

İki tane kız kardeşiniz varmış; onlar ne iş yapıyor?

Öncelikle şunu söyleyeyim; ikisiyle de iftihar ediyorum. Biri; Ayşe olan adını, Müslüman adı olarak uluslararası iş sektöründe soğukluk yarattığı için Ally olarak değiştirdi. Ally'nin sayesinde Türkiye'de birçok yeni iş ortamı yaratıldı. Diğer kardeşim Gülhan ise Türkiye'de çocuk suçlarını önleme derneğinin başında; hem Interpol, hem CIA, hem Avrupa Birliği tarafından ödüllendirilmiş bir kadın.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Asım Can Gündüz Marmaris Türkiye Magazin Haberler

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title