Haberler

"Aşık Olmak Üretimi Artırıyor"

Güncelleme:

'Ruh İkizim' adlı şarkısıyla öne çıkan Hakan Altun, yeni albümünü ve aşk hayatını anlattı.

Duygusal şarkılarıyla dikkat çeken Hakan Altun, yeni albümü 'Senden Sonrası...'nı bir ay önce çıkardı. Yüreğinden geçen sözleri şarkı yaptığını belirten Altun, yeni albümünü anlatırken evlilik hayali kurduğunu da itiraf etti. Ünlü şarkıcı ile yeni albümünü ve aşk hayatını konuştuk...

Yıldız Tilbe'yle düet yaptığınız 'Ruh İkizim' şarkısı çok öne çıktı. Bu şarkıyı Tilbe'yle okumak nereden aklınıza geldi?

Bir gün şarkılarımı Lerzan Mutlu'ya dinletiyordum, "Bu şarkıyı Yıldız'la okusanız muhteşem olur" dedi. Bir an düşündüm ve olabileceğine inandım. Yıldız'ı çok severim, yorumuna hayranımdır. Lerzan öyle deyince, "Ben arayamam, çekinirim" dedim, o da "Ben ararım" dedi. Aramış, Yıldız da "Tamam" demiş. Sonra ben aradım, kızdı bana Yıldız, 'Neden Lerzan'a arattırıyorsun da sen aramıyorsun' diye. "Çekiniyorum, utandım" dedim. "Ne zaman okumamı istiyorsun?" dedi. "Ne zaman müsait olursan" dedim. Akşam çıktı geldi; sabaha kadar okudu.

E-POSTA ADRESİM YOK

Albümle ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Özellikle Yıldız Tilbe'yle okuduğumuz şarkı çok büyük övgü alıyor. Sanal alem bu şarkıyla çalkalanıyormuş diye duyuyorum. Gerçi benim ne Twitter, ne de Facebook hesabım var. E-posta adresim bile yok! Ben bilgisayarı sadece müzik programı için kullanıyorum.

Herkes sanal ortamlarda takılırken, siz neden internete bu kadar uzak duruyorsunuz?

Göz önünde olmayı çok sevmediğim için uzak duruyorum. Zaman kaybı gibi geliyor bana. Kullananlara saygım var ama müzikle uğraşmak bana daha cazip geliyor. Laçkalaşmış durumda sanal alem. Ben kendi halimde yaşamayı seven biriyim ve bunlar bana ters geliyor.

Nasıl bir albüm oldu 'Senden Sonrası...'?

Yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım, yüreğimden gelenleri paylaştım. Şarkıların çoğu benim ruhumdan çıktığı için bazen onlara eşit davranamıyorum. Repertuvar süreci çok zorlu geçti. Onlarca şarkı arasından 12 taneye indirmek zor oldu. Üç hareketli, dokuz duygusal şarkı var.

Kendinizi duygusal şarkılarla daha iyi ifade ettiğinizi düşünüyor musunuz?

Kesinlikle! Hareketli yaz şarkıları yapan biri değilim. Hakan Altun'u dışarıdan tanıyan biri olsaydım, duygusal şarkılarını tercih ederdim. İlk albümümden beri beni öyle tanıdılar. Ben yüreğimden çıkan duygusal şarkıları söylemekten çok daha haz duyuyorum. Kendi şarkılarımı yapmasaydım asla şarkıcı olmayacaktım.

İLAHİ SÖYLEYECEĞİM

Şarkı yazabildiğinizi nasıl keşfettiniz peki?

Ben devlet sanatçısıydım ve dört yıl boyunca devlet korosunda ud çaldım. Müzik bana göre devlet çatısı altında biraz zor oluyor. Ankara'da askerdeyken keşfettim ki şarkı da yapabiliyorum. Bir anda sözler dökülmeye başladı zihnimden. Askerden sonra Aykut-Hakan-Ayşe olarak grup kurduk ve müzik yapmaya başladık. İki albümümüz çıktı ama ben grup müziği yapan, 'Çilli Bom' şarkısını söylemek isteyen bir adam değildim. Duygusal şarkılar yapmak istiyordum. O yüzden kendi şarkılarımdan bir albüm hazırlamak istedim.

İlahi albümü çıkaracaktınız; ne oldu?

Rahmetli dedem Zeki Altun'un TRT arşivinde 100'e yakın ilahisi var. O ilahileri söyleyeceğim bir albüm yapacaktım ama bir türlü çıkartamadım. Ramazan'da ticari olur diye çıkarmak istemiyorum. Başka ne zaman çıkarabilirim diye düşünüyorum. Ben tekke musikisinde yetişmiş sayıyorum kendimi. Dedeme sözüm vardı zaten; çıkaracağım bu albümü. Yazın da bir televizyon şovu yapacağım.

Günaydın'ı Twitter'da takip edin http: //twitter.com/gunaydingazete

#Sayfa#

MÜZİSYENLE BİRLİKTE OLMAK GERÇEKTEN ZOR

Zor bir sevgili misiniz?

Müzisyen adam özgürdür, devrimci bir adamdır. Yalnız biridir ve düzensiz bir hayatı vardır. Bir müzisyenle beraber olmak gerçekten zor bir şeydir. Benim de sevdalarım oldu. Kız arkadaşımın beni en çok yanında istediği anda ben yoktum, çalışıyordum. Yaşadığım ayrılıklarda benim çok suçum olmuştur, bunu gayet iyi biliyorum.

AMATÖR RUHLA BİR ŞEYLER YAPIYORUM

'Ruh İkizim' şarkısını nasıl veya neyi düşünerek yazdınız?

'Ruh İkizim'i yazarken bir müzisyen arkadaşımla vokalistimin aşkından etkilendim. Beş yıldır evlilerdi, ayrıldılar; ben de barıştırmaya çalışıyorum. Onları düşünürken aklıma geldi. Birbirini gerçekten yürekten seven ve ayrılmak zorunda kalan insanların, aşk yolunda birbirlerine bir kere daha şans vermeleri lazım. Çünkü kaybetmek çok kolay. Önemli olan insan kazanmak.

DERDİM ŞÖHRET DEĞİL

Bu koşuşturmada size ayak uyduracak birini bulmanızın zor olduğunu düşünüyor musunuz?

Galiba zor. Bir de ben evlilikten korkuyorum galiba. 35 yaşından sonra biraz daha zor oluyor sanki bu işler. Aşk evliliği yapmanın peşindeyim. Ben aşkı dolu dolu yaşarım.

İşkolik misiniz?

İşkolik falan değilim. Ben kendimi hep müziğin neferi olarak görüyorum. Amatör ruhla bir şeyler yapma derdindeyim. Çok para kazanayım, ünlü olayım değil derdim. Bu işi ömür boyu yapacağımı düşünmüyorum. Kendime prodüksiyon şirketi açtım, gençlere yol vereceğim. Sonsuza kadar bu bayrağı ben taşıyamam ama sonsuza kadar gençlere yol gösterebilirim. Kulüp programlarını da iki sene sonra bırakırım herhalde. Çünkü gerçekten de çok düzensiz bir hayat o.

EVLENMEYİ CANI GÖNÜLDEN İSTİYORUM

Aşk şarkıları yapıyorsunuz, ama siz hala yalnızsınız...

Ben başkalarının mutluluğuyla mutlu olabiliyorum. 40 yaşındayım ve artık evlenmeyi canı gönülden istiyorum. Bu evliliğin de meyveleri olsun istiyorum. İnanılmaz bir çocuk sevgim var. Allah inşallah bana da nasip eder. En son annem söyledi; "Oğlum artık evlen de torun sevelim" dedi. Şaşırdım.

Aşık olmak sizin üretim sürecinizi nasıl etkiliyor?

Çok mutlu olduğum dönemde de çok tutan şarkılar yaptım. Yani aşık olmak üretim sürecini geliştiriyor bence.

Yakın gelecekte var mı evlilik gibi bir planınız?

Şu an hayatımda kimse yok. Annemle babamın evliliği gibi bir evlilik isterim. 42 yıldan beri saygı çerçevesinde süren, parmakla gösterilecek bir evlilik onlarınki. Ben de haliyle böyle bir evlilik yapacağım birisini bekliyorum. Aşka saygılı bakan her insana benim yüreğim sonsuza kadar açık. Ama zor biri olduğum da söylenebilir.

Günaydın'ı Twitter'da takip edin http: //twitter.com/gunaydingazete

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Lerzan Mutlu Yıldız Tilbe Zeki Altun Twitter Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title