Haberler

Adnan Oktar Karikatürü Çizen Karikatüristin Hayatı Karardı

Güncelleme:

Adnan Oktar'la ilgili karikatürler çizerek sosyal medya hesabında paylaşan Mehmet Düzenli; 20 gün hapis yattı, 2 bin lira tazminat ödedi, eğitmenlik sertifikası alamıyor.

Adnan Oktar'ı tasvir eden karikatürleri sebebiyle 20 gün cezaevinde yatan ve 2 bin TL tazminat ödeyen Mehmet Düzenli, eğitmenlik yapmak istediğini, ancak aldığı ceza nedeniyle halk eğitim merkezinden eğitmenlik sertifikası alamadığını belirtti.

20 GÜN CEZAEVİNDE KALDI

41 yaşındaki karikatürist Mehmet Düzenli, 13 yaşından bu yana çizim yaptığını, yurt dışında 4 yıl karikatür eğitimi aldığını ifade etti. Televizyonda izlediği Adnan Oktar'la ilgili karikatürler çizerek sosyal medya hesabında paylaştığını anlatan Düzenli, çizimleri nedeniyle Oktar'ın aleyhinde 5 kez dava açtığını dile getirdi. Antalya Serik 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nin bir davada kendisine hakaretten 3 ay 3 gün hapis cezası verdiğini aktaran Düzenli, bu ceza nedeniyle 20 gün cezaevinde kaldığını bildirdi.


"HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM"

Düzenli, "Ben yurt dışında da eğitim almış ve Kanada'da bile tanınan bir sanatçıyım. Karikatür sanatına bir hayli emek verdim. 27 kişisel sergi açtım. Türkiye'nin ilk ahşap karikatür sanatçısıyım. Resmi kanallarla kurs açma başvurusunda bulundum. Ama bana karikatürden sabıkam olduğu için kurs açamayacağım söylendi. Ben bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. 2014 yılında cezaevinde yattığım için bu söyleniyor. Bununla ilgili internetten araştırma yaptığımda internet sitelerinde Adnan Oktar'ın 'deli raporu' olduğu yayınlandı. Ben savcılığa bu raporla benim cezaevine girdiğim tarihin karşılaştırılmasını istediğime dair dilekçe verdim. Ama dilekçemden bir sonuç çıkmadı. Ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Mehmet Düzenli Adnan Oktar Magazin Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (3)

Anti pakakaMobil-IOS:

Ula sen kimle uğraştığının farkında mısın Türkiye'nin buyuk masonlarından biri bu adam senin dumanını attırırlar

5
1
yanıtYanıtla
Realist 21Mobil-IOS:

Bizim ülkede kanunlar haklı olanın aleyhinde işler

3
2
yanıtYanıtla
Mehmet selim polatMobil-ANDROID:

Karikatürist haklı ama. Mehdi efendi onu çarptı. !!!! Allah yardımcısı olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title