Haberler

Magandaya 17 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Güncelleme:

Adana'da düğünde havaya ateş ederek bir çocuğun ölümüne neden olduğu ileri sürülen bir kişi 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da düğünde havaya ateş ederek 15 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden olduğu ileri sürülen bir kişiye "kastla adam öldürme ve ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay, 25 Mart 2012'de Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, gelin arabası sokağa girdiği sırada kalabalık grup düğünü kutlamak için tüfek ve tabancayla havaya ateş etti. Açılan ateş sonucu çıkan atışlardan biri sokakta bulunanlara şeker atmak için dama çıkan 15 yaşındaki Halil Şengöz'e isabet etti. Çocuk, kaldırıldığı hastanede öldü. Çocuğun ölmesinin ardından önce M.K. isimli 17 yaşındaki çocuk arkasından babası 65 yaşındaki Ahmet Karagöz gözaltına alındı. Bir süre sonra polis yaptığı araştırmada İsa Kırtay isimli bir kişinin de düğünde ateş ettiği belirlenerek bu şahısta gözaltına alınıp adliyeye sevk edilerek mahkeme süreci başlatıldı. Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında ilk savunmasını tekrarlayan Ahmet Karagöz, olay saatinde düğün sahibinin evinde yemek yediğini söyleyerek, "Ben tabanca ile ateş etmedim. Kimin ateş ettiğini de bilmiyorum. Polislerden öğrendiğim kadarı ile oğlum M.K. benim tabancam ile ateş etmiş. Ateş etmediğime dair şahitlerim de var. Suçsuzum."diye konuştu. Babası Ahmet Karagöz'ün ruhsatsız silahı ile ateş ettiğini kabul eden M.K. "Gelin geldiğinde insanlar silah sıkıyordu. O sırada ben de babamın silahını alıp, 4-5 el ateş ettim. 5-6 dakika geçti. Sonra bağırış, çağırışlar oldu. Birisi yaralanınca babamın silahını aldığım için korktum. Silahı sakladım. Silahı saklamamın sebebi babamdan korkmamdır. Yoksa benim silahtan çıkan kurşun ile ölüm oldu, düşüncesi ile saklamadım. Babam suçsuz" dedi. Tutuksuz İsa Kırtay'da düğün tüfekle 1 el ateş ettiğini söyleyerek, "Ateşten sonra kimse yaralandığını duymadım" şeklinde konuştu.

Ölen çocuğun babası İsa Şengöz, "Düğün yerinde birçok kişi de silah vardı. Oğlumun kurşunla yaralandığını söylüyorlar ama şikayetçi değilim"d emişti. Ancak mahkeme buna rağmen suçlu bulduğu Ahmet Karagöz'ü "olası kastla adam öldürme ve ruhsatsız silah taşıma" suçundan 17 yıl 6 hapisle cezalandırdı. Çocuk beraat ederken düğünde tüfekle ateş eden Kırtay ise "Korku ve panik oluşturacak şekilde silah sıkma" suçundan 2 ay hapisle cezalandırıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Karagöz Yüreğir Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title