Haberler

Madencilik Şirketinden Açıklama

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Aşağı Bahçeler ile Yukarı Bahçeler ve Tepeköy üçgeninde kalan altın rezervini gün yüzüne çıkarmak için Haziran 2014’ten buyana çalışma yürüten Altıntepe Madencilik, medya bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Aşağı Bahçeler ile Yukarı Bahçeler ve Tepeköy üçgeninde kalan altın rezervini gün yüzüne çıkarmak için Haziran 2014'ten buyana çalışma yürüten Altıntepe Madencilik, medya bilgilendirme toplantısı yaptı.

Düzenlenen basın toplantısına Altıntepe Madencilik Genel Müdürü Hakkı Boz, İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülsün Atagün, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Meltem Aruer ve Proses Şefi Alper Aruer hazır bulundu. Projelendirilmiş rezervin 4.5 milyon ton olduğuna vurgu yapan Genel Müdür Boz, yıllık olarak 950 kilogram altın, 700 kilogram da gümüş üretmeyi planladıklarını ifade ederek, projelendirilmiş rezerve ömrünü 5 yıl, tahmini maden ömrünün ise 10 yıl olduğunu söyledi. Her türlü aşamada işinde uzman uluslararası firmalar ile koordineli çalışarak alanın tasarlandığını ve deneyimli, uzman personelle çalıştıklarını belirten Boz, tüm inşaat işlerinin ise Türk firmaları tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Altının üretimi hakkında da bilgi veren Genel Müdür Boz, açık ocak sahasından alınacak rezerv toprağın kırıcılardan geçirildikten sonra altışar metre yüksekliğinde kademeli olarak liç havuzuna istif edileceğini ve istiflenen toprağın üzerine fıskiye sistemiyle siyanürlü su verileceğini ifade ederek siyanüre tutunan altının ise yüklü liç havuzunda toplanacağını ve buradan da karbon ünitesinde taşınarak "dora altın" olarak tabir edilen ve içeriğinde altından başka değerli madenlerin de bulunduğu karışımın elde edileceğini bilgisini verdi.

Üretim aşamasında kullanılacak siyanüre değinen Boz, kendi tesislerindeki altın üretiminde kullanılacak siyanürün sanıldığının aksine doğa için tehlike arz etmeyeceğini vurgulayarak, "Her şirket gibi bizler de üretimin ekonomik olmasından yanayız. Siyanür değerli bir malzeme ve az kullanmamız da bizim menfaatimize. Kaldı ki burada kapalı devre bir üretim söz konusu. Siyanür, tamamen etkisiz yani topraktaki altını taşıyamayacak duruma gelene kadar sürekli ayrıştırılacak ve su ile karıştırılarak tekrar tekrar kullanılacak" dedi.

TÜRKİYE 19. SIRADA

Türkiye'nin altın üretiminde yıllık 33.5 tonla dünya sıralamasında çok gerilerde olduğunu ifade eden Altıntepe Madencilik Genel Müdürü Hakkı Boz, Türkiye'nin yıllık altın ithalatının 220 ton olduğunu, yılda 8.5 milyar doların yurt dışına döviz olarak çıktığını ifade etti. Boz, "Türkiye'nin değişik bölgelerinde gerçekleşen protestolarda belirlenen dış mihrakların maddi ve manevi desteğinin altında yatan asıl gerçekliğin, Türkiye'nin altın ithalatını azaltarak küresel güçlerin elinden kazançlarını almaya çalışması. En azından Fatsa'da her yıl çıkartılacak olan yaklaşık 1 ton altın ile 750 kg gümüş bile piyasanın rantını göstermesi bakımından son derece önemli" ifadelerini kullandı.

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülsün Atagün, 150'si doğrudan olmak üzere 200 kişiye iş imkanı sağlanacağını, iş gücünün tamamına yakın bölümünün Fatsa ve civarından karşılanacağını açıkladı.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan şirket yetkilileri, siyanür özelinde gelişen ve doğanın tekrar kullanılamaz hale geleceği iddialarını içeren protestoların, bilgi eksikliğinden kaynakladığını sözlerine eklediler. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatsa Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title